„Viskas liepsnose, daugybė žuvusių“ – neįtikėtina, kaip gudriai Ukraina įviliojo rusus į spąstus: išgyveno tik 2  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos melagingu avarinio švyturio signalu įviliojo rusus į spąstus – rusai raketa numušė savo sraigtasparnį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių įviliojo rusus į spąstus, po kurių jie raketa numušė savo sraigtasparnį. Krisdamas iš 30 metrų aukščio, orlaivis sprogo ir užsiliepsnojo. Dėl to žuvo beveik visi sraigtasparniu skridę rusai. Iš 11 rusų tik du sugebėjo išgyventi – vėliau jie buvo iškeisti į nelaisvę paimtus ukrainiečius.

Tai pranešė vienas didžiausių Rusijos Federacijos karinių „Telegram“ kanalų „Fighterbomber“, gavęs informaciją apie spąstus, į kuriuos pateko rusai. Incidentas įvyko Rusijos invazijos į Ukrainą pradžioje, kai rusų paieškos ir gelbėjimo komanda sraigtasparniu atskrido paimti numušto lėktuvo piloto pagal avarinio švyturio signalus.

Tačiau paaiškėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos rusus įviliojo į spąstus klaidingu avarinio švyturio signalu, po kurio jie numušė savo sraigtasparnį raketa.

 

Po sraigtasparnio sprogimo žuvusių rusų kūnai išsibarstė po rajoną, išgyventi pavyko tik dviem. Jau būdami nelaisvėje rusai tiksliai sužinojo, kaip Ukrainos kariuomenė įviliojo juos į spąstus.

Vienas iš išgyvenusiųjų prisipažįsta beveik metus praleidęs ligoninėse dėl sunkių nudegimų ir žaizdų, nes Rusijos ligoninėse tokios traumos gydomos labai prastai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(203)
(6)
(197)

Komentarai ()