„Microsoft“ visoms Rusijos mokykloms atsiųs po nemokamą „Windows 7“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kupse123 2010-03-25 16:54
pasiseke
bahuriux 2010-03-25 16:56
Geriau jau linux OS butu mokyklose kaip pagrindine, tada ir butu viskas legalu ir grazu. O toks M$ poelgis yra labiau negu egoistiskas, tik 1 metams matai duos licenzija, o tada jau pirkit, kai ismoksit naudotis kreivais langais
Epsilon 2010-03-25 17:01
Kas kuo nori, tas tuo ir naudojasi. Juk per jėgą niekas nieko nebruka.
buzas69 2010-03-25 17:03
Bet nebereikalo ms siuncia Windowsus i mokyklas,juk reikia prisijaukint augancia karta
Mitas 2010-03-25 17:23
Kaip matau, esi nusiteikęs prieš Microsoft. Matyt, turi tam priežasčių. O aš naudojau, naudoju ir, ko gero, naudosiu windows. Mano nuomone, Linux turi būti naudojamas darbui, serveriams, o namų vartotojui windows idealus variantas. Ir jie man visai nekreivi, o kad yra mokami tai nesvarbu, nes kol kas nėra problemų legaliai turėti nelegalius.
lmn 2010-03-25 17:37
Linux community vargu aukotų tiek pinigų (100 000 cd gamyba + siuntimo išlaidos) kokios nors distribucijos reklamai. Čia nebent Redhat sau tai galėtų leisti. Bet ką jie siųstų, negi Fedora?
Simsas 2010-03-25 17:51
ubuntu siunčia nemokamai: https://shipit.ubuntu.com/
Vytax 2010-03-25 18:16
Mano manymu jei Rusija paskelbtų ir iš tikro pradėtų į mokyklinius kompiuterius diegti Linux. Tai Microsoft ne tik, kad už dyką atiduotų reikalingą skaičių licenzijų visam laikui, bet dar ir nupirktų kompiuterius, kad išgirtieji „Windows 7“ galėtų tinkamai veikti. Būtent taip atsitiko ne vienoje valstybėje bandžiusioje pereiti prie Linux.
Epsilon 2010-03-25 18:21
Faktų galima būtų gauti?
Indigo89 2010-03-25 18:43
Po truputi tampa aisku kas cia per velniava su tais piratais daros... MS susizgribo kiek padidetu ju pelnas jei ne tik imones, bet ir visi namu vartotojai turetu pirkti ju licenzijas. Tai visose salyse pogrindyje kontaktuoja su tokiomis organizacijomis kaip musu megztuko ir stumia ta piratavimo mazinimo reikala. Nebereikalo nuo win7 prasidejo sitas balaganas lietuvoj. Kai nebeliks torrentu ir juose nelegalaus turinio bus daug lengviau kontroliuoti windowsu kopijavimus. Dabar viskas aisku... Manau del to 3% mokescio labiausiai ms ir yra kaltas.
bla0 2010-03-25 18:47
Microsoft'as pradėjo jausti stiprėjančius konkurentus. Jau apie dešimt metų microsoft OS dalis rinkoje mažėja. O Linux ir Mac auga. Taigi natūralus žingsnis rasti ir pripratinti naujus vartotojus. O kaip žinia OS klausimu vartotojai itin sėslūs. ;] Mokykloje išmokyti naudos ir darbe, tik jau mokamą versiją.
MarijonasM 2010-03-25 18:58
Turės gražių cd, nes nemanau, kad dėl metų kas labai terliosis diegiant o po to išdiegiant, jei nenorės po to pirkt, ir Rusijos mokyklos tikrai ne Amerikos, daugelis kompiuterių iš kokių Lenino laikų.
bahuriux 2010-03-25 19:00
As linuxams prognuozuoju didele, grazia ir gera ateiti, mastau taip, beveik visi perejo nuo IE i FF, Opera, etc. taip pat pereis ir i kitas nemokamas OS. Bent jau didele dalis useriu, o tada bus labanakt M$, nebepades niekas, kai pasieks pardavimu lygi, kaip ir obuolys nedaugiau, o tada ir softo gamintojai pereis labiau link linux. Manu, kad ubuntu inese viena is didziausiu indeliu i sita reikala, zinoma ir kiti panasus projektai.
KarolisS 2010-03-25 19:08
O aš manau, kad visas šis Torrent balaganas buvo reklama, o ne bandymas sunaikinti torrentus. Microsoft supranta, kad, jei ne piratiniai Windows, jų dalis rinkoje būtų daug mažesnė, todėl visad ir laviruoja ties tokiu "tolerancijos/netolerancijos" slenksčiu. Lyg ir ginasi nuo piratų, bet iš tikro nesigina, kuria nesunkiai apeinamus, nulaužiamus Genuine tikrinimo įrankius ir pan. Labiau panašu, kad Microsoft ne stengiasi kovoti su piratavimu, o pasidaryti reklamą - Linkomanijoje po straipsnio "sučiupom 107 vartotojus" Windows 7 leecherių sumažėjo keliskart. Spėju, kad kai kurie iš jų apsigalvojo ir vietoje piratinių Windows nusipirko legalią kopiją. Kažkaip stipriai nesitiki, kad Microsoft tikėtųsi laimėti teismą su screenshotais. O, kad Windows, o ne Linux diegia nieko nuostabaus. Windows'ams priklauso atrodo 90% rinkos, todėl mokyti vaikus dirbti su Linux distribucijomis ir Linux pritaikytomis programomis, kai nė vienas nesinaudoja Linux, būtų kvailoka. 10-12 klasėse galima pereiti prie Linux, kaip prie stabilesnės sistemos (daugelis žino, kad mokyklose, tiek Lietuvoje, tiek Rusijoje kompiuteriai yra ~8 metų senumo), bet perrašinėt OS pasibaigus pamokai irgi yra neįmanoma. Todėl pasirenkamas kompromisinis variantas - Windows. Gi nemokysi vaikų dirbti su OpenOffice, kai 98% jų naudoja Microsoft Office. Čia būtų panašu, kaip nuvykus laikyti B kategorijos teises reiktų vairuoti ne lengvąjį automobilį, o tramvajų.
nuomonė 2010-03-25 19:46
Tęsiant temą OpenSource vs "ProfitSource" tai manau viskas atsiremia į standartus. Kažkada manau atsiras OS + Hardware ir OS + API ISO ar kiti standartai ir jiems išpopuliarėjus rinka stabilizuosis. T.y. OpenSource nebebus tikslo būti OpenSource, nes dabar kaip suprantu daugelis OpenSource projektų gyvena iš "konsultacijų". Mokamos OS sulauks didesnės konkurencijos nes dauguma "programų" pasileis ant bet kurios OS ir tai koreguos jų kainas. Kad nestabdyt progreso kiekviena OS galėtų turėti savo specifinius "praplėtimus" tik jai pritaikytoms sistemoms. Aišku čia utopija, nes nė veina pusė šiuo metu nėra tam suinteresuota. Bet su HTML ir CSS standartais kažkaip reikalai pajudėjo ir šiandien turim neblogą naršyklių pasirinkimą. Tas pats IE stipriai pasitempė.
mnv 2010-03-25 20:00
Na net nezinau ko tuos windows kaikurie taip keikia, jau n metu naudoju xp ir nesiskundziu. O kad visi ubuntai ir macos'ai zymiai geriau tai tegul neskiedzia, tarkim kas del virusu, tai aisq windowsams ju bus daugiau, nes kompu su windowsais zymiai daugiau, ko pasekoje ant linuxu neapsimoka ju net kurt ir pns. Kartais net atrodo, kad linux, o dar daugiau - mac'ai (ir visa kita apple produkcija, uz kuria yra aymiai permokama) yra kaip mados reikalas, tipo, "paziurekit koks as kietas kakeris".
langas 2010-03-25 20:13
mielieji mano - prisiminsite mano zodzius - po 5-7 metu - 90% kompiuteriu persikels i debesi kitaip sakant isnyks toks dalykas kaip os ir t.t. (ziurim google varianta) o kodel - o todel kad tikrai 90% vartotoju daugiau nieko nereikia apart ofiso narsykles ir dar keliu velniu. o zaidimai irgi sekmingai ten perbegs cia tik laiko klausimas. o tada mielieji viskas pataps tik keliu monopolininku rankutese. ir mokesi litus sekmingai ir piratavimas dings, nes kaip zinia kas debesy - tas matoma didziojo brolio laisvai
Epsilon 2010-03-25 20:16
Uoj kaip nenorėčiau tokios ateities nė už ką nesijungčiau ten, visgi privatumas man yra svarbu.
MarijonasM 2010-03-25 20:18
Apple tai tikrai mados reikalas, moki dvigubai nei paprastas kompiuteris, ir be "dizaino" ir daugiau vietos ant stalo negauni nieko daugiau, o prie ko čia linuxai tai nesupratau, jie gi nemokami, nesuki galvos dėl debiliškų licenzijų, o virusai, aišku jų daugės, tik linuxso saugumo spragos ištaisomos per pora valandų ar dienų, o ne mėnesių kaip windausai, ir tai žymiai virusams nepalankesnė sistema.
Seip 2010-03-25 20:24
Naivu galvoti, kad nebus alternativu ...