„Microsoft“ visoms Rusijos mokykloms atsiųs po nemokamą „Windows 7“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

nuomonė 2010-03-25 20:24
O tai tam debesy viskas suksis "iš šventos dvasios"? Taip pat manai kad pakaks monitorių prijungti į lizdą sienoje? Gal dauguma skaičiavimo galios ir atminties persikels į "debesį", bet abiejose pusėse vistiek reikės OS. Mobilūs telefonai, TV jau nebeišsiverčia be OS.
Epsilon 2010-03-25 20:30
Pas rusus dar blogiau nei man atrodė na dėl microsoft tai jop, rinka prarandama, tenka ieškot išeities...
lmn 2010-03-25 20:30
OS neišnyks. Madingų debesų atveju pasikeis paskirtis - OS taps klientu. O debesims reikės serverinių OS.
Simkus 2010-03-25 22:37
Labai gera reklama metus panaudoji o tada moki kad pratestum
AirDog 2010-03-26 01:56
Paskaitinėjau: http://soft.mail.ru/pressrl_page.php?id=37420 ir http://www.xakep.ru/post/51591/ (komentarus irgi). Pasirodo licencijos suteikiamos ne metams bet iki 2010 metų pabaigos. Licencijos bus pateiktos balandžio mėnesį, vadinasi kol jos bus įdiegtos baigsis ir balandis, realiai gaunasi 8 mėnesiai naudojimosi. Juokinga... O dabar susumuokim diegimo kaštus ir išlaidas kompiuteriams atnaujinti, padauginkim visa tai iš 54000 mokyklų, padauginkim iš kompiuterių skaičiaus į kuriuos bus diegiama ir padauginkim iš įkainio vienai darbo vietai paruošti. Sumą tiksliai pasakyti sunku, bet apytiksliai gaunasi nemaža suma kurią padengs kas..? O dar po aštuonių mėn kiek išlaidų nusimato..?
KeeperMustDie 2010-03-26 09:16
Taip, kaip visad is pakampiu pradeda listi linux fanatikai ir siulyti linux temoje apie windows, kur zodis linux net nepaminetas . Ir aisku, jei MS kazka daro, tai tik piktu keslu vedini, rezga savo tamsius tinklus, griauna gyvenimus, skaldo seimas ir t.t. ir pan. O tiesa tokia, kad MS'ui visikai nereikia bijoti, kad tuose mokyklose kasnors naudoja ne windows, tiesiog jie naudoja nelegalias versijas, todel visi isvedziojimai apie pripratinima prie win nuo mazens iskart atkrenta. Priezastys yra (greiciausiai) tokios: 1. Reklama - ale va, "biednos" mokyklos rusijoje neturi pinigu, bet mes norime, jiem padeti legalizuotis, zingsnis po zingsnio kartu su mumis. 2. Zenklas, kad MS nori ir gali padeti naudoti legalu softa, tik tu pats norek...
Mopsiasnukis 2010-03-26 10:07
Tai jei tokie geri, tai galetu bent trims metams iki Win8 leist naudotis, o ne kazkokiam labai ribotam laikui. Piratavimas cia ne prie ko, vistiek taip ar taip uz dyka bus idiegtos tos operacines. Cia priezastis priratinimo prie vienos imones produkto tikrai neatkrenta, o nuo amziu amzinuju Mickeysofto vykdoma politika. Reklama irgi nepagrindinis sio zingsnio tikslas, juo labiau teigti, kad kazkas nori padeti naudoti legalu produkta yra absurdishka, nes linux yra legalu bet kuriuo atveju. Man nelabai rupi ar kas naudos win, mac, lin, bsd, haiku, bertos, dos, morph os ar bet ka kita, tiesiog M$ visada pasizymi jojimu ant svetimo b.... ir pastoviu proto plovimu, kad be ju niekas negali isgyvent.
Seip 2010-03-26 18:15
Perskaityk pries tai mano anksciau parasyta komentara ir tada "zizk" apie "puikiaja" M$ ... Ir suprasi is kur temoje atsirado uzuominos apie linux ...
infoguru 2010-04-08 00:09
Toks M$ žingsnis jau laiko patikrintas. Savo laiku taip buvo daroma JAV mokyklose. Aišku čia yra 80 % reklamos ir 20 % naudos vartotojams, bet ar kada M$ rūpėjo vartotojai ? Rusijos rinka yra didelė. Jei ten mokyklose pradėtų naudoti Linux paskui vargu ar pereitų prie Windows. Turiu keletą pažystamų perėjusių nuo Windows ant Linux ar Mac OS, bet perėjusių atgal nelabai žinau. Dažniausiai jei ir turi jie Windows tai turi juos kaip dual boot ir naudoja žaidimams.
rwc 2010-04-08 00:46
, taps gladiatoriais MS fronte. MS kenkia sau, bet šiuo atveju jų motyvas - nepakenkiant savo rinkos daliai, sumažinti konkurentų.
Linas000 2010-04-15 13:28
1Y trial tarkim, apple MAC OS X as is 10.4 i 10.5 ir i 10.6 migravau neprarasdamas savo iprastos aplinkos. Man tereikejo ideti dvd ir pasirinkti upgrade. Modemu, wifi, cookie ir n kitu irasu ir nustatymu man nereikejo importuoti. O dabar pamastykime kaip tai atrodo pas win: xp -> win7 = only fresh install, win7 RC -> win7 = only fresh install... Bet tiek i sona pakrutejes as turiu is naujo susikurti savo aplinka!!! Ir kas garantuos, kad susimokejes 400lt as uz metu nebusiu priverstas eiti vel is naujo perrasineti savo OS, jei net visai Rusijai duoda tik metams? tarkim, as perrasineju linux. Ten man reikia firefox sausainuku ir bookmark-u. Jei as lekstas ir tingus, paprasciausiai nusikopijuoju savo home_dir ir ja importuoju i naujai perrasyta instaliacija. Tada pasileidziu paketu manager-i ir susakau kokias programas as pries tai turejau. Uz 1-2 val man belieka atsistatyti darbastalio fona O tos kelios programos, kurias atsisiunciau be paketu manager-io, tai ir taip jau tures savo naujesnes versijas, ir bet kuriuo atveju as lygiai taip pat su sena instaliacija kaip ir su nauja, tureciau eiti ir is naujo atsisiusti panaujintas versijas. Gal pas britus 400lt greitai uzdirbami, bet Lietuvoj ir Rusijoj... Ar reikia pastebeti, kad 400lt yra tik "starter pack-as", o antivirusai, dvd burneriai,biuro programos ir t.t. kainuos papildomai? As dar gerai pagalvociau pries imdamas uz dyka, nes M$ Office sauniai veikia ir ant linux su WINE emuliatorium. O jei tai dar ne itikinantis faktas, tai stai jums nemokama operacine, kuri sukurta palaikyti MS tipo programoms: http://www.reactos.org/en/index.html Kas dar mane pykdo, kad pas mokama programine iranga privalai perskaityti naudojimo taisykles ir atidziai ju laikytis. Kiekviena karta uzejus kokiam "linkomanijos" legalizavimo etapui, drebeti, kad gali buti uzmirses koki nors punkta atlikti. O jei netycia geranoriskai busi idieges "AVG FREE" i ofise naudojama kompiuteri, gausi bauda, nes ten licenzija tik home-use... Ir taip su visu papildomu soft-u.