[ŽT] O čia tai bent! Gali būti pakeistas Rusijos pavadinimas - Zelenskis atsakė į istorinę peticiją  (1)

Zelenskis kreipėsi į Ukrainos ministrą pirmininką Denysą Šmyhalį, kad šis klausimas būtų išspręstas kartu su mokslininkais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-11 [ŽT] O čia tai bent! Gali būti pakeistas Rusijos pavadinimas - Zelenskis atsakė į istorinę peticiją  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Volodymyras Zelenskis atsakė į elektroninę peticiją pervadinti Rusiją į Moskoviją. Dokumente surinkta daugiau nei 25 000 parašų.

Peticijos autoriaus teigimu, „istorinis Rusijos pavadinimas yra Moskovija“, todėl nemažai terminų būtina pakeisti, tarp jų „rusų“ į „moskovų“, o „Rusijos federaciją“ – „Moskovijos federaciją“.

„Šis pavadinimas buvo vartojamas Europos ir kai kuriose Azijos kalbose. Daugelyje XVI–XIX a. istorinių žemėlapių, kurie buvo sudaryti Europoje prieš ir po Maskvos karalystės pervadinimo į Visos Rusijos imperiją, taip pat buvo šis pavadinimas“, - teigiama peticijoje.

Kartu nurodoma, kad „Rusija gyvuoja tik 301 metus“ – nuo ​​1721 m. spalio 22 d., kai Maskvos caras Petras I Maskvos karalystę paskelbė „Rusijos imperija“.

 

Savo ruožtu Ukrainos prezidentas pažymėjo, kad „peticijoje iškeltas klausimas reikalauja kruopštaus tyrimo, tiek istorinio ir kultūrinio konteksto plotmėje, tiek atsižvelgiant į galimas tarptautines teisines pasekmes“. Šiuo klausimu Zelenskis kreipėsi į Ukrainos ministrą pirmininką Denysą Šmyhalį, kad šis klausimas būtų išspręstas kartu su mokslininkais.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(289)
(12)
(277)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: