„Yra informacijos, kad Kadyrovas pašalintas“. Ždanovas skelbia apie neįtikėtinus įvykius Rusijoje  ()

Savo veiksmais Čečėnijos vadovas Ukrainoje iš tikrųjų palaidojo „kadyroviečių“ sąvoką, mano karo ekspertas Olegas Ždanovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas komentavo dramatiškus Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo išvaizdos pokyčius, sklindant gandams apie galimą jo apnuodijimą.

Kaip pažymėjo Ždanovas, remiantis kai kuriais pranešimais, kuriuos reikia patvirtinti, Kadyrovas iš tikrųjų buvo apnuodytas Rusijos Federacijos FSB specialiųjų tarnybų.

„Jis, pagal kai kuriuos požymius, turi ūminį inkstų nepakankamumą, dėl kurio smarkiai padidėjo svoris ir patino kūnas. Beje, praėjusią savaitę į Maskvą atskrido greitosios medicinos pagalbos lėktuvas, kuriame buvo įrengta reanimacija. Be to, karo sąlygomis Europa leido šiam orlaiviui skristi savo oro erdvėje“, – sakė Ždanovas.

Anot jo, lėktuvas nusileido Maskvoje per Baltarusijos oro erdvę, o vėliau nukeliavo į Niurnbergą – didžiausią medicinos universitetą Europoje.

„Ten, greičiausiai, Kadyrovas gydomas nestandartiniais gydymo metodais. Juk įstaigos specifika leidžia nukrypti nuo medicininio protokolo normų. Tiesą sakant, tuo šis universitetas ir garsėja“, – pastebėjo ekspertas.

Ždanovas atkreipė dėmesį ir į tai, kad po Kadyrovo „dingimo“ dingo ir žinios apie jo vadinamuosius „Tik-Tok“ karius „kadyroviečius“.

 

„Yra prielaida, kad Kadyrovas buvo tiesiog pašalintas. Aš sakiau, kad jis iš tikrųjų griauna federalinę sistemą – būdamas eiliniu išpūsto Rusijos regiono lyderiu vadovauja Nacionalinei gvardijai. Ir, žiūrėkite, kartu su juo dingo toks dalykas kaip „kadyroviečiai“. Juk tai paprasti rusų kariškiai. Jie niekur nedingo, kaunasi mūsų teritorijoje, atlieka savo užduotis, bet dingus lyderiui – pati sąvoka „kadyroviečiai“ – taip pat dingo“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(255)
(8)
(247)

Komentarai ()