80 proc. deficitas! Rusijoje totalus krachas - skelbiama, kas nutiko su biudžetu vos per 2 mėn.  (2)

Per pirmuosius du 2023 m. mėnesius skylė Rusijos biudžete išaugo iki 80 proc. numatyto metinio deficito. Sulig kiekvienu mėnesiu šalies finansinės problemos tik didėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos analitikas Anatolijus Nesmianas savo „Telegram“ tinklaraštyje paaiškino, kas vyksta su Rusijos ekonomika.

Rusijos valdžios institucijos 2023 m. biudžete numatė galimą 3 mlrd. rublių deficitą. Jau dabar aišku, kad metų pabaigoje skylė bus daug kartų didesnė. Priežastis akivaizdi: agresijos karas prieš Ukrainą ryja menkus šalies išteklius.

Anatolijus Nesmianas patikino, kad bendrai Rusijai pinigų tikrai nepritrūks, tačiau trumpuoju laikotarpiu jų labai trūks, ypač turint omenyje Kremliaus nenorą nutraukti jau pralaimėtą karinę avantiūrą.

„Vykstant „specialiajai operacijai“ ir akivaizdžiai nenorint užbaigti kovų savo sąlygomis (o jų užbaigti savo sąlygomis neįmanoma), kurie biudžeto straipsniai liks nepaliesti, o kurie guls po peiliu, nekyla jokių abejonių“, - rašo Nesmianas.

Jis įsitikinęs, kad Maskva pasiliks pinigų karo tęsimui ir saugumo aparatui, skirtam vykdyti vidaus terorą prieš kitaminčius. Kitoms sritims teks susiveržti diržus. Ekspertas ragino rusus susitaikyti su tuo, kad po kovo valdžia peržiūrės biudžetą ir sumažins finansavimą visoms sritims, nesusijusioms su karu ir saugumo aparatu.

 

„Rusija netraukia į ginkluotą konfliktą su visomis išsivysčiusiomis šalimis ir negalėtų traukti, atsižvelgiant į nepalyginamą ekonomikų dydį“, - sakė Nesmianas.

Jis mano, kad Vakarai sieks to, kad karo pabaiga taps pagrindine sąlyga išlikti Putino režimui. Kuo bus intensyvesnis karas, tuo greičiau tai įvyks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(2)
(108)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: