Prancūzijos piratai išsisuka nuo griežtų įstatymų  (6)

Atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad nepaisant Prancūzijoje priimtų griežtų, kovai su piratavimu skirtų įstatymų, didėja kai kurių piratavimo rūšių atvejų skaičius, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2009 m. pabaigoje Prancūzijoje buvo priimtas „trijų įspėjimų įstatymas“, kuris numato, kad atkakliems piratams gali būti atjungta prieiga prie interneto.

Mažos apimties tyrimas parodė, kad kai kurie prancūzai keičia savo įpročius ir gauna piratinius populiariosios muzikos ir kino filmų įrašus iš šaltinių, kurių atžvilgiu šis įstatymas nėra taikomas.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad nuo tada, kai buvo priimtas įstatymas, neteisėta veikla iš viso išaugo 3 proc.

Kovai su piratavimu skirtas įstatymas buvo priimtas 2009 m. spalio mėn. Remiantis įstatymu, tie, kurie yra įtariami platinantys internete piratinę medžiagą, tokią kaip kino filmai ir muzikos įrašai, bus įspėjami nutraukti tokią veiklą, priešingu atveju prieš juos gali būti imtasi veiksmų.

Atkakliems piratams, kurie ignoruoja perspėjimus, iki metų laikotarpiui bus atjungiama prieiga prie interneto, jei teisėjai pritars prašymui atjungti internetą. Kitu atveju piratams gali būti skirta baudą arba jie gali būti nuteisti laisvės atėmimo bausme.

Nepaisant to, kad įstatymas buvo priimtas spalio mėn., kol kas jis nėra įgyvendintas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)