Skelbiamas pavojus: Ukraina netenka pilotų, kurie galėtų valdyti naikintuvus F-16  ()

Ukrainos pilotai teigia, kad jiems labai reikia vakarietiškų lėktuvų, kad galėtų kovoti su galingesniais Rusijos orlaiviais. Anot jų, deja, Ukraina netenka patyrusių pilotų, galinčių įvaldyti F-16 lėktuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Telegraph“ rašo, kad Ukrainos karinių oro pajėgų majoras pilotas Vadimas Vorošilovas teigia, kad pasenusiais sovietiniais lėktuvais kasdien vis sunkiau atremti rusus.

„Rusai nuolat keičia taktiką, todėl karas nėra stabilus. Jie kuria spąstus. Vieną lėktuvą pakelia į orą, apgaudinėdami ukrainiečių pilotą, kad šis manytų, kad ten yra tik vienas lėktuvas. Tada iš dviejų pusių pasirodo dar du ar trys lėktuvai ir jų tikrųjų knibždėte knibžda aplink Ukrainos lėktuvą“, – sakė majoras.

Ukrainiečių pilotai su sovietiniais „MiG-29“, pasak Vorošilovo, gali tik palaikyti mūšio lauką, o rusus, skraidančius moderniais naikintuvais „Su-35“ ir bombonešiais „Su-34“, sunku atremti. „Šiuo metu galime tik atgrasyti priešą, bet su F-16 galėtume kontroliuoti jūrą ir žemę, kad apsaugotume pėstininkus. Mums reikia modernesnių orlaivių, kad būtų geresni už priešą“, – sakė Vorošilovas.

Vasarį Jungtinė Karalystė paskelbė, kad ukrainiečių pilotų mokymai britų lėktuvuose gali trukti trejus metus, tačiau Vorošilovas ir jo kolega pulkininkas Volodymyras Logačovas nesutinka, kad reikėtų tokio ilgo laiko. „Mokymai trunka mažiau nei šešis mėnesius“, – sakė pulkininkas Logačovas.

Jo teigimu, kol Ukraina laukia Vakarų lėktuvų, ji netenka labiausiai patyrusių pilotų. „Kol laukiame, prarasime dar daugiau pilotų. Turėjome labiausiai patyrusių pilotų, kurie galėtų būti apmokyti skraidyti F-16, sąrašą, ir, deja, kai kurie iš tų pilotų jau žuvo kovose“, – sakė Logačovas.

 

Pulkininko Logačovo teigimu, „kad lėktuvai būtų veiksmingi ore, jie turi turėti modernius oras-oras radarus ir raketas“. „Rusų lėktuvų radarai yra maždaug keturis kartus geresni nei mūsų, ir jie mato daug toliau. Taip pat rusiškos raketos yra daug galingesnės nei mūsų sovietinės. Kartais net nepastebime, kad rusai paleido raketas, o tai yra labai pavojinga pilotams“, – sakė jis.

Pulkininkas aiškino, kad Rusija turi galimybę atakuoti iš 200 km atstumo nuo fronto linijos, o Ukrainos lėktuvai turi skristi kur kas arčiau priešo, kad galėtų okupantus.

 

Pilotų žinutė paprasta: „F-16 gavimas padėtų išgyventi ir išgelbėtų daugiau žmonių gyvybių“.

„Jei norime atakuoti Rusijos lėktuvus, turime labai priartėti prie fronto linijos ir skristi nedideliame aukštyje, o tai labai pavojinga“, – sakė majoras Vorošilovas.

„Rusai turi 40 aviacijos bazių ir daugiau nei 700 lėktuvų bei sraigtasparnių, jie yra modernesni už mūsų lėktuvus. Mes dirbame, kad gautume vakarietiškų lėktuvų, nes to, ką turime dabar, nepakanka, kad būtume veiksmingi mūšio lauke“, – apibendrino Vorošilovas.

(43)
(6)
(37)

Komentarai ()