„Tai lemiamas mūšis“. Kodėl rusams gyvybiškai svarbu užimti Bachmutą?  ()

Nepaisant daugybės nesėkmių ir beprotiškų nuostolių, rusai neatsisako savo tikslo užimti Bachmutą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai išbandė daugybę skirtingų taktikų, bando prisitaikyti prie situacijos, bet tik „Wagner“ jiems leidžia toliau spausti Bachmuto gynėjus, teigia Ukrainos atsargos majoras, karo veteranas Aleksejus Getmanas.

Rusai nekelia milžiniškų tikslų, atvirkščiai – renkasi mažus, kad juos galėtų pasiekti. Anot Getmano, Bachmuto srityje jie greitai susiorientuoja ir nustato užduotis pagal realią mūšio lauko situaciją. „Tai skiriasi nuo įprastų reguliariosios Rusijos kariuomenės veiksmų, kai jie gauna įsakymus, kurie neturi nieko bendra su realybe. Pavyzdžiui, kasti apkasus. Kam? Bet jie kasa", – aiškino karo analitikas.

Jie nuolat keis taktiką tol, kol „Wagner“ pasieks bent šiek tiek sėkmės. Jevgenijus Prigožinas jau pareiškė, kad „Bachmutas buvo užimtas“, „viskas vyksta pagal planą“.

„Jiems būtinai reikia tai padaryti. Arba atkirsti kelius į Vremeny Jarą ir Konstantinivka, kad mes negalėtume ten tiekti amunicijos ar tiesiogiai kovoti gatvėse", - pažymi Ukrainos atsargos majoras.

 

Ukrainos kovotojai tvirtina, kad į mūšį dėl Bachmuto okupantai jau metė viską, ką gali - rusai nebeturi atsargų.

„Jei jiems nepavyks to padaryti dabar, po savaitės ar dviejų tiesiog nebebus kam to daryti. Bent jau iš grupės, kuri yra aplink Bachmutą. Jiems tai greičiausiai paskutinė lemiama kova“, apibendrino Aleksejus Getmanas.

(31)
(0)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: