Niekas neišgyveno! Ukraina skelbia, kaip Lenkijos ginklas smogė Rusijos „Ka-52“  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės pranešėjas Sergejus Čerevatijus teigia, kad sraigtasparnis „Ka-52“ buvo numuštas lenkų gamybos nešiojama oro gynybos sistema „Piorun“. Ir kaip tik tuo metu, kai Varšuvoje su oficialiu vizitu lankėsi prezidentas Volodymyras Zelenskis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-07 Niekas neišgyveno! Ukraina skelbia, kaip Lenkijos ginklas smogė Rusijos „Ka-52“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 5 dieną Ukrainos gynėjai rytų fronte numušė rusų sraigtasparnį „Ka-52“. Tai ketvirtadienį, balandžio 6 d., patvirtino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės pranešėjas Sergejus Čerevatijus.

„Sraigtasparnis „Ka-52“, apie kurį pranešta, buvo sunaikintas. Kitas ekipažas bandė jį sekti, bet sugebėjo pabėgti. „Ka-52“ numušė 10-osios brigados priešlėktuvinės gynybos šauliai“, - sakė Čerevatijus.

Pasak jo, Rusijos sraigtasparnis buvo sunaikintas Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vizito Lenkijoje metu. Tai - gana simboliška, turint omenyje, koks ginklas tam buvo panaudotas. „Jie numušė jį lenkų gamybos nešiojama priešlėktuvinių raketų sistema „Piorun“, – sakė Čerevatijus.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pranešėjas taip pat pažymėjo, kad Rusijos sraigtasparnio „Ka-52“ įgula neišgyveno. „Ka-52“ yra vienas iš labai retų sraigtasparnių su katapultavimosi sistema ir ji Ukrainoje jau išgelbėjo ne vieną rusų kario gyvybę, tačiau šįkart ji panaudota nebuvo.

Pasak atvirųjų šaltinių žvalgybos puslapio „Oryx“, Rusija per karą Ukrainoje neteko mažiausiai 33 „Ka-52“ sraigtasparnių. Tai - milžiniškas skaičius, turint omenyje, kad Rusija jų apskritai turėjo tik apie du šimtus. Šie koviniai sraigtasparniai gali būti ginkluoti įvairiais ginklais ir nėra ypatingai lengvai numušami. Netgi ir dviejų kontrarotacinių sraigtų sistema prisideda prie šio orlaivio išgyvenamumo - uodega neturi pažeidžiamo rotoriaus.

 

„Piorun“, beje, ukrainiečiams yra lengvai perprantamas ginklas. Taip, tai yra lenkiška ir gana nauja mobili oro gynybos sistema, naudojama nuo 2019 metų, tačiau „Piorun“ buvo sukurta modernizuojant „Grom“ sistemą, kuri buvo sukurta sovietinės 9K38 „Igla“ pagrindu. „Igla“ Ukrainos gynėjams yra labai gerai pažįstamas ginklas. Nors „Piorun“ yra gerokai modernesnis ginklas, tie panašumai turėtų padėti įsisavinti lenkiškas sistemas greičiau.

(92)
(5)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: