[ŽT] Rusų komikai sukėlė dar neregėtą įsiūtį Rusijoje: skelbiamas video, ką jie parodė (Video)  ()

Rusijoje reikalaujama menininkus nubausti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų komikai Garikas Oganisianas ir Aleksandras Dolgopolovas pasišaipė iš propagandisto Vladleno Tatarskio, kuris vienoje Sankt Peterburgo kavinėje gavo mirtiną dovaną, nužudymo. Komikai parodijavo akimirką, kai jam buvo atnešta figūrėlė su bomba.

Dolgopolovas išėjo į sceną su paketu rankose, vaizduodamas Darją Trepovą, kuri atnešė bombą Tatarskiui. Oganisianas paėmė figūrėlę iš maišelio ir pradėjo juoktis. Visa salė juokėsi kartu su juo.

Vaizdo įrašas apie jų pasirodymą Berlyne pasirodė internete. Į tai sureagavo ir Rusijos pareigūnai.

Rusijos Valstybės Dūmos deputatė Jana Lantratova kreipėsi į tyrimo komiteto vadovą Bastrykiną su prašymu „patikrinti stand-up komikų veiksmus“. Rusijos „Telegram“ kanalų teigimu, komikai gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Be to, nuspręsta patikrinti, ar humoristai neužsiima „ekstremizmo ir terorizmo propagavimu“. Pokštas apie Tatarskio nužudymą taip supykdė rusus, kad dabar jie reikalauja „bausmės“ Dolgopolovui ir Oganisianui. Jais susidomėjo ir Rusijos Federacijos Generalinė prokuratūra.

Vadinamosios Saugaus interneto lygos vadovė Jekaterina Mizulina pareiškė, kad parodija buvo „šlykšti“. Ji pareiškė, kad humoristai savo pokštu esą „pateisina terorizmą“. Prieš juos sukilo ir „Tėvynės gynėjų armija“. Šios organizacijos atstovai reikalauja uždrausti menininkams atvykti į Rusijos Federaciją.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(6)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: