„Negalima nuvertinti!“ Stoltenbergas skelbia, kad Rusija pasirengė mesti kitą kozirį  ()

Pasak Jenso Stoltenbergo, Rusijos kariuomenė nestebina nei įranga, nei apmokymo kokybe, nei kovinės dvasios lygiu, tačiau vadovybė pasirengusi mesti kitą kozirį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas interviu „Radio Svoboda“ sakė, kad Rusijos kariai yra prastai apmokyti, tačiau tai išsprendžia jų skaičius.

J. Stoltenbergas išreiškė susižavėjimą Ukrainos kariuomene. Pasak jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos nustebino visą pasaulį savo kokybe ir ryžtu. Rusijos okupantų moralė žema, dažnai prasta ginkluotė ir „ne itin įspūdingas“ apmokymas.

„Tačiau kartu matome: tai, ko Rusijos kariams trūksta kokybiškai, jie stengiasi kompensuoti kiekybiškai. Taigi jie meta tūkstančius karių, kurių daugelis yra prastai aprūpinti, prastai apmokyti. Bet, žinoma, tai kenkia ir jie gali padaryti žalos ir Ukrainos pusei“, - pažymėjo J. Stoltenbergas.

 

Jis pridūrė, kad Rusijos kariai patiria didžiulius nuostolius, nes neturi tokios pat kokybės vadovavimo ir įrangos kaip Ukrainos kariuomenė. Tačiau J. Stoltenbergas perspėjo, kad Rusijos Federacijos nereikėtų nuvertinti, nes ji jau pademonstravo savo pasirengimą mesti į mūšį dešimtis tūkstančių naujų karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(9)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: