„Jie nenorėjo pranešti, kol buvo toks šokas, bet ką čia slėpti“ – Rusijoje paslaptingai mirė Putino patikėtinis  ()

Rusijoje paslaptingai mirė Putino patikėtinis Eduardas Bagirovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvoje mirė rašytojas Eduardas Bagirovas, kuris buvo diktatoriaus Vladimiro Putino patikėtinis. Jam buvo 47 metai.

Bagirovo mirtį balandžio 12 dieną „Telegram“ kanale patvirtino propagandistė Margarita Simonian.

„Edikas Bagirovas tikrai mirė. Jie nenorėjo pranešti, kol buvo toks šokas, bet ką čia slėpti“, - sakė ji. Propagandistė pridūrė, kad velionis rašytojas „per daug mylėjo gyvenimą“.

Netikėtas Bagirovo mirties detales, remdamasis dviem rašytojui artimais šaltiniais, paskelbė Rusijos Federacijos tinklaraštininkas Ilja Varlamovas. Sprendžiant iš jų duomenų, V. Putino patikėtinį užklupo kažkokia labai sunki liga.

„Pastarąją savaitę rašytojas buvo komos būsenoje, visi jo organai nefunkcionavo“, – rašoma šaltinyje.

Bagirovas buvo kaltinamas rašant provokuojančius straipsnius per 2009 m. parlamento rinkimus, po kurių Moldovos sotinėje kilo protestai.

Moldovoje jis buvo sulaikytas 2011 m. Po 4 mėnesių buvimo tardymo izoliatoriuje rašytojui buvo paskirtas namų areštas, kuris suteikė galimybę pabėgti per Padniestrę į Rusiją. Po metų jis tapo V. Putino patikėtiniu prezidento rinkimuose.

 

2015 m. Moldovoje jis už akių buvo nuteistas kalėti penkerius metus, kur buvo apkaltintas masinių riaušių organizavimu ir dalyvavimu organizuotoje nusikalstamoje grupuotėje.

Nuo 2022 metų Rusijos propagandos šaltinyje „Radio Sputnik“ jis vedė autorinę laidą „Bagirovas prieš“, kurioje sėjo neapykantą ir, nesirinkdamas posakių, keikė visus ir viską. Eteryje, be kita ko, ragino Ukrainos bombardavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(172)
(3)
(169)

Komentarai ()

Susijusios žymos: