Skelbiama, kokį įspūdį ukrainiečiams padarė „Jūrų karalius“: „Jis yra vienas geriausių!“ (Foto, Video)  (1)

Ukrainos karinis jūrų laivynas jau gavo du iš trijų sraigtasparnių. Vienas iš sraigtasparnių dalyvavo kare Folklando salose, tačiau, nepaisant savo amžiaus, visas užduotis atlieka efektyviai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinės jūrų pajėgos iš Didžiosios Britanijos gavo paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnius „Sea King“. Pasak pilotų, tai vieni geriausių savo klasės orlaivių, apie tai rašoma BBC istorijoje.

Didžioji Britanija, teikdama karinę pagalbą, Ukrainai perdavė sraigtasparnius „Sea King“. Leidinys pažymi, kad vienas iš sraigtasparnių daugiau nei prieš 40 metų dalyvavo kare Folklando salose. Ukrainos pilotai teigia, kad nepaisant savo amžiaus, orlaivis efektyviai atlieka savo užduotis.

Karališkosios Britanijos oro pajėgos „Sea King“ nurašė prieš porą metų.

Ukrainiečių įgula „akivaizdžiai džiaugiasi savo naujuoju sraigtasparniu“. Pilotas Vasylis sako, kad „Jūrų karalius“ yra būtent tai, ko reikėjo Ukrainos kariniam jūrų laivynui. Tai praktiškas, patikimas, gerai valdomas sraigtasparnis.

„Man patinka šis sraigtasparnis, nes juo yra neįtikėtinai smagu skraidyti. Jis yra vienas geriausių kovinėms operacijoms, nesvarbu, ar tai būtų technikos gabenimas, ar paieškos ir gelbėjimo operacijų vykdymas. Juo lengva skristi net ir sudėtingomis sąlygomis“, – sako pilotas Vasylis.

Britų sraigtasparniai naudojami paieškos operacijoms, sužeistųjų evakuacijai, karių, taip pat įrangos transportavimui. Ukrainos kariuomenė gaus tris sraigtasparnius „Sea King“, šiuo metu karinis jūrų laivynas jau turi du. 2018 metais sraigtasparniai buvo modernizuoti, todėl atitinka šiuolaikinius reikalavimus. Seniausiam Ukrainai perduotam sraigtasparniui – 40 metų.

 

Pilotas taip pat pažymi, kad „Sea King“ nėra naujas sraigtasparnis, todėl įvaldyti jį buvo gana paprasta užduotis. Tačiau inžinierius Ihoras, šiuo metu besitreniruojantis ant trečiojo sraigtasparnio, sako, kad iš originalaus sraigtasparnio liko labai mažai dalių. Tai beveik visiškai perdarytas sraigtasparnis. Trečiasis sraigtasparnis Ukrainai turėtų būti perduota artimiausiomis savaitėmis.

 

Vieną iš dviejų šiuo metu Ukrainoje esančių sraigtasparnių pilotavo Ralphas Weeksas-Sneydas 1982 metais Folklando salose. Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno pilotas sako, kad sraigtasparnis atliko istorinį vaidmenį, kai 1982 m. birželio 14 d. per audrą nuskraidino britų sausumos pajėgų vadą generolą Jeremy Moore'ą į Port Stanley, kad šis galėtų priimti Argentinos pasidavimą. Joks kitas orlaivis negalėjo skristi tokiu oru.

Nepaisant sraigtasparnių amžiaus, Vasylis sako, kad vis dar jaučiasi kaip iš seno sovietinio automobilio perėjęs prie „klasikinio užsienietiško automobilio“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(1)
(36)

Komentarai (1)