Ukrainą puola naujieji „šturmo daliniai Z“: kas tai yra?  ()

Gynybos pajėgos įsitikinusios, kad šios formacijos tapo įtampos tarp Prigožino ir Šoigu priežastimi, o dabar vadai negali suvaldyti savo kovinių būrių, kuriuos sudaro buvę kaliniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija į okupuotas teritorijas pradėjo mesti vadinamuosius „puolimo dalinius Z“. Tačiau šie kariai nelabai nori kariauti. Tai balandžio 17 d. teletono eteryje pareiškė Tauridės krypties gynybos pajėgų jungtinio spaudos centro vadovas Oleksijus Dmitraškovskis.

Anot jo, šiuose „daliniuose“ užverbuoti kriminalinę praeitį turintys žmonės, tai paaiškina Prigožino ir Šoigu konfliktą.

„Dabar konfliktas tarp Prigožino ir Šoigu yra aiškus, nes pastarasis iš tikrųjų atėmė galimybę papildyti vagneriečių gretas nuteistaisiais. Tačiau dabar Rusijos Federacijos ginkluotąsias pajėgas formuoja šie nusikalstamą praeitį turintys žmonės“, - sakė Dmitraškovskis.

 

Jis pasakojo, kad netoli Marjinkos Ukrainos ginkluotosios pajėgos neseniai paėmė į nelaisvę 15 Rusijos karių, jie tebuvo „puolimo dalinių Z“ kovotojai. Jie skundžiasi duotais įsakymais ir paramos stoka.

„Jie visi sako, kad turi prastą apsaugą ir senus ginklus. Tuo pat metu jie sakė, kad daugelis šių dalinių tikrai nenori kariauti“, – pažymėjo Dmitraškovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(3)
(21)

Komentarai ()