Rusai pakraupę: skelbiama, ką daro „Wagner“ smogikai, grįžę iš fronto - sureagavo ir Prigožinas  ()

Atrodo, kad iš fronto grįžtantys „Wagner“ samdiniai nebebijo laužyti įstatymų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ samdinys grįžo iš fronto ir atėmė žmogui gyvybę. Rusas anksčiau buvo nuteistas už žmogžudystę. Informacija apie incidentą pradėjo plisti Rusijos žiniasklaidoje. Pranešama, kad tragedija įvyko balandžio 17 d. save pasiskelbusioje „respublikoje“ Pietų Osetijoje, informuoja „24 kanalas“.

Rusijos socialiniuose tinkluose paskelbtame stebėjimo kamerų vaizdo įraše matyti, kaip vyras peiliu puola pėsčiąjį. Vėliau paaiškėjo, kad vaizdo įraše užfiksuotas žudikas yra jau teistas „Wagner“ samdinys, šaukiniu „Arbaletas“. Jis jau atlikinėjo bausmę už 2014 m. įvykdytą žmogžudystę. Vyras turėjo sėdėti kalėjime, tačiau buvo užverbuotas Prigožino.

Žiniasklaida pranešė, kad 38 metų Soslanas Valijevas, sirgęs cerebriniu paralyžiumi, mirė ligoninėje nuo žaizdų.

„Wagner“ ciniškai komentavo jų samdinio įvykdytą žmogžudystę. Jevgenijus Prigožinas marazmatiškai pareiškė, kad „pakartotinio nusikaltimo rodiklis svyruoja nuo 0,28 iki 0,32 proc.“. Pasak jo, po tarnybos samdiniai yra mažiau linkę daryti nusikaltimus. Be to, Prigožinas pažadėjo „išsiaiškinti incidento detales“.

 

Prieš kelias savaites socialinius tinklus sukrėtė istorija apie mobilizuotą kalinį iš „Wagner“, kuris kariavo Ukrainoje, o vėliau – atostogaudamas Rusijoje nužudė moterį. Pažymėtina, kad nusikaltėliui baudžiamoji byla nebuvo iškelta. Be to, jis buvo išsiųstas atgal į frontą.

Į tai dėmesį atkreipė gyvenvietės, kurioje įvyko tragedija, gyventojai. Žmonės ėmė teirautis teisėsaugos institucijų, kada bus imtasi kokių nors veiksmų. Į tai jie sulaukė gana lakoniško atsakymo: „Kodėl? Jis ir taip netrukus grįš į frontą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(11)
(24)

Komentarai ()