Volker Ruehe. Rusija turi tapti NATO nare

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enternald 2010-04-17 10:31
Rusai Nato nenori, bet prisijungus Ši Sąjunga turėtų beveik 1 milijardą populiacijos Stipriausius ekonominius svertus (Vokietijos prekybos balansas tik šiek tiek mažesnis už Kinijos), Milžinišką teritoriją, atominį arsenalą ir 7 kartus didesnį karinį biudžetą (skaičiuojant dabartinę situaciją). Bet čia nėra realu, greičiau tik situacija, kas būtų jei būtų.
SG 2010-04-17 10:47
Neįsivaizduoju Rusijos NATO. Kad bandys įstoti į ES ateityje (arba, kad pati ES pakvies ją stoti), tai visai realu, nes daug labiau tikėtina, kad Europos valstybėms ir Rusijai teks sudaryti atsvarą vis dar stipriai JAV ir svarbiausia - nepaprastai greitai kylančiai Kinijai, kuri visai įmanoma, jog taps pagrindine XXI a. jėga. Bet dėl NATO, tai... abejočiau.
Freeman 2010-04-17 11:20
dabartiniai Rusijos valdžiai (tas pats ir SSRS laikais) reikalingas Priešo egzistavimas. jie kitaip negali. Savo veiksmų legitimavimui. O tas priešas kolkas- NATO. Taigi Rusija ir NATO visiškai nereali sąjunga. Čia jau pradėtų veikti ne nauda ar nauda, o principai. Pusė amžiaus "kovota" su vakarais, gybybos strategijoj įvardinta kaip priešas nr.1, pusė gyventojų mano, kad vakarai priešiškai nusiteikią Rusijos atžvilgiu. įstojimas į NATO reikštų Rusijai pralaimėjimą ir visišką savų principų ir įsitikinimų pamynimą, (čia juk tas pats kas Lietuvai užsirasyt į NVS) todėl ir manau kad tokios kalbos apie Rusiją NATO narę yra visiškai neįmanomas dalykas, per daug skirtinga viskas.
Kupse123 2010-04-17 11:51
Tas atvejis su Gruzija tai pati uzsirove ir skaudziai gavo atgal , tas pats buvo per 2 pasaulini , kai hitleris uzsirove ant Rusu. Ir visi kas mano kad Rusija europos priese tai klysta. O jei ir Kinija uzpultu Rusus tai jie vieni atsilaikytu ir Kinija kaip kazkas sake atsidurtu akmens amziuje Kas apie NATO tai kol Rusijai nera realios gresmes buti uzpultai rimto prieso tol nera reikalo ten stoti .Visai kita reikalas butu jei i ES stotu - tuomet ES galetu buti ekonimiskai stipriausi ir Rusijos ekonomika pakilti taip pat aukstai. Tai tiek mano pamasytumu
SG 2010-04-17 12:17
Jei Kinija užpultų Rusiją, tai greičiausiai visas pasaulis atsidurtų akmens amžiuj ir nugalėtojų nebūtų.
Freeman 2010-04-17 13:43
Kolkas mano numone globalūs karai neįmanomi arba bent mažai tikėtina, egzistuojant branduoliniam ginklui. tiesiog globalizacija padarė savo, perdaug visi susiję ir karo atveju puolėjas negautų realios naudos net jei ir laimėtų. Žinoma pakol prie galingos valstybės vairo neateitų kokie nors nevispročiai kaip chavezas ar kim jong ilas, kuriems nerūpėtų kas liks po jų.
lauris47 2010-04-17 16:45
NU cia nesamone suskele .. Nato ir susikure kad butu kaskokia europos saliu persvara pries rusija. Jei nato prijungtu rusija , tai kokia nato paskirtis ? europos pinigai, kad jav galetu kariauti ir grobti nafta is kitu saliu ?!
Analog 2010-04-17 17:25
Kaip aš supratau, tada NATO būtų atsvara Azijai, nes su Rusija santykiai vis gerėja (nemėgstu ruskių, bet jei reikės jungtis su jais į bendrą organizaciją, vardan savo pačių saugumo, tada...), o su kiniukais prastėja. Aišku, nereikia tikėtis tokių pokyčių 10 metų laikotarpyje, bet 30-50, galbūt ir galimas toks procesas, tikiuosi sulauksiu tų laikų
Petriukas 2010-04-17 19:35
Rusija nekelia NATO jokios žymesnės karinės, ekonominės ar politinės grėsmės, o Kinija potenciali ir auganti grėsmė. Ir didžiausią grėsmę Kinija kelia ne NATO ar EU, o tai pačiai Rusijai. Karas tarp Rusijos ir Gruzijos nebuvo šiaip sau. Sakašvilis irgi pats nebūtų sugalvojęs su granata rankoj mestis prieš Rusijų tankų batalioną. ir t.t. ir pan. viskas ten buvo apskaičiuota, išskaičiuota dar prieš tai kai Bushas paskambino Sakašviliui ir liepė siųsti patrankų mėsą į Osetiją. Iki tol Rusijos generolai įsivaizdavo, kad Rusija nenugalima. Po karo paaiškėjo, kad ji nenugalima šaudydama tik žvirblius. Rusijai tas karas kainavo $500 milijonų, Gruzijai - $250 milijonų. ką ten per žinias numuštus lėktuvus ar tankus skaičiuoja, tai tik reklaminis triukas. buhalterinės ataskaitos parodo tikrąją tiesą. Gavosi taip, kad NATO per "trečiąjį asmenį" Rusijos kišenę prašlavę patys neprarasdami nei kapeikos. Vakar Rusiją užpuolė Gruzija, Rytoj užpuls kokia Ukraina (nugręž dar kokius $500 milijonų ar net visa milijardą), po to dar koks Kazachstanas ir žiūrėk Rusijos armija tiesiogine prasme bankrutuos, o tada jau patys prašysis NATO globos. Tetrūksta tik keleto incidentų, kad įtikint paskutinius skeptikus-ekspertus. Rusijos karo mašina neefektyvi, nuostolinga. klausimas ne ar Rusija įstos į NATO, o ar spės įstoti iki kol Kinija įves savo "taikdarius" į Rusijos teritoriją? viskas apskaičiuota...
gRysed 2010-04-17 20:15
Juk ir Nostradamo pransystes sakos, jog Kinija isiviespataus ir bus vienvalde lydere
Muskietininx 2010-04-17 20:21
Tokiu atvėju jai reikia sukurt cheminį ginklą, kokį virusą, kuris išnaikintu visus, o gyvus paliktų tik Kinus. Ir Opaaa.... Pasaulis jų.
xerksas 2010-04-17 20:51
petriukas ka cia tu buri? kokia armija kokiai nors saliai atnese pelno tu pasakyk? tai tas pats ir JAV galiotu isiveltu i koki kareli dar ir nusprogtu jos ta ekonomika. O rusai nebijok galetu duonos nebebut bet patranku dar jei tikrai turetu. o kada kinai i Rusija taikdarius ivestu tai abejoju ar dar mes sulauksim
Petriukas 2010-04-17 21:08
o tu ką, vakar gimęs? kiekvienas karas turi būt pelningas. karus pradeda ne generolai, o buhalteriai. ir laimi visada ta pusė, kurioj buhalterinė apskaita geresnė. pvz karai Afganistane ir Irake brangiai kainuoja mokesčių mokėtojams, bet pasakiškai pelningi "buhalteriams". kita vertus, net nebūtina laimėti pačio karo, kad iš jo susikrautum pelną. prie to pačio pralaimėjus vieną, bet kada galima pradėt naują karą ("biznį"). nuo seniausių laikų visos armijos žygiuodavo dėl skrandžio. ideologijos, patriotizmai, demagogijos - tik kareivių moralei pakelt, ar savo godumui pateisint prieš liaudį. na norėjau tik pasakyti, arba skaičiuoji arba skaičiuoja už tave. o rusai niekada nemokėjo skaičiuoti, tuo tarpu kinai labai apsikaičiave, kaip kad ir NATO "akcininkai".
gRysed 2010-04-18 09:47
Dar pasakyk, kad antras pasaulinis, Amerikai neatnese naudos....
gabus 2010-04-18 12:00
Prisimink konfliktą su Gruzija ir pagalvok iš naujo.
thatsmeLT 2010-04-18 21:44
Ir kur cia taip sako ? parodyk.
Jobke 2010-04-20 16:45
Speju, kad butu panasiai, kaip II PK. JAV atidarytu antra fronta pries Kinija, nes laimejus Kinijai, isiviespatautu pasaulyje ir visi butume po jos sparnu. Na, Rusija eilini karta nepralaimetu karo, bet karo pasekmes pasauliui ir ypac Rusijai butu didziules.
Analog 2010-04-20 17:19
Yra tiesos žodžiuose, nes ją remtų visas pasaulis, vėl galėtų dėtis pasaulio gelbėtojais, tik dabar jau nuo komunizmo
xerksas 2010-04-20 20:04
man tai del tokiu rusofobu juokas ima