Pinigai "iš oro": verslą galima pradėti ir iš vieno vaizdo klipo (Video)  (42)

Netikėto populiarumo svetainėje „Youtube“ sulaukęs dviejų minučių vaizdo įrašas, kuriame nufilmuotas 7 metų vaikas, apsvaigęs nuo vaistų po vizito pas stomatologą, tapo šeimos verslo pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įrašą „David after dentist“ (liet. „Davidas po vizito pas dantistą“) vaiko tėvas Davidas DeVore į svetainę „Youtube“ įkėlė pernai sausį. Vos per kelias dienas jis buvo peržiūrėtas daugiau nei 3 mln. kartų, šiuo metu peržiūrų skaičius jau yra perkopęs 55 mln., rašo Washingtonpost.com.

Po kelių mėnesių pastebėjęs, kokios sėkmės sulaukė šis vaizdo įrašas, D.DeVore metė darbą nekilnojamojo turto bendrovėje ir visą dėmesį skyrė tam, kad klipas pradėtų nešti pinigus.

Laisvame miegamajame jis įkūrė parduotuvę, kurioje laiko su klipu susijusią atributiką – marškinėlius ir lipdukus. Taip pat vyras sukūrė tinklalapį adresu DavidAfterDentist.com, kur galima ne tik įsigyti šios atributikos, bet ir peržiūrėti garsųjį vaizdo įrašą bei įvairias jo parodijas. Be to, tinklalapyje aprašoma trumpa klipo priešistorė bei kodėl jis atsidūrė svetainėje „Youtube“, pateikiami keli interviu su Davidu ir jo tėčiu.

Iš prekybos internetu, taip pat licencijų ir partnerystės su „Youtube“, kuri moka už parodytą reklamą, D.DeVore bendrovės pelnas jau perkopė 100 tūkst. dolerių (apie 253 tūkst. Lt). D.DeVore paaukojo 6 tūkst. dolerių vaikų labdaros fondui „Operation Smile“ (liet. „Operacija „Šypsena“), dalį pinigų tėvas atidėjo sūnaus studijoms.

Garsiajame vaizdo klipe Davidas nufilmuotas besiblaškantis automobilyje po vizito pas dantų gydytoją. Anot jo tėčio, vaikui buvo suleista ketamino – skausmą mažinančio anestetiko, turinčio haliucinogeninių savybių. Berniukas sunkiai orientuojasi aplinkoje ir atvirai kalba, ką mato ar galvoja: „Tu su keturiomis akimis“, „Ar čia tikras gyvenimas?“, „Ar tai truks amžinai?“

D.DeVore teigia, jog sūnų nufilmavo prieš porą metų ir kurį laiką vaizdo įrašą siųsdavo tik draugams ir pažįstamiems elektroniniu paštu ar per „Facebook“. Vėliau nusprendė, jog paprasčiau būtų jį padaryti viešai prienamą svetainėje „Youtube“, kad galėtų siųsti tik nuorodas. „Tokios sėkmės nesitikėjau“, – teigia jis.

Jei dar nematėte, siūlome pažiūrėti verslo pagrindu tapusį vaizdo įrašą:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (42)