Galinga žinia: „po poros savaičių Bachmuto apgultis bus panaikinta. Šios linijos peržengti neįmanoma“  ()

Bachmute Ukrainos kariai vykdo užduotis ir išlaiko gynybos liniją, kad užkirstų kelią rusų užpuolikams. Tikėtina, kad po kelių savaičių tvirtovės miesto apgultis bus panaikinta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas, lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas išanalizavo karo veiksmų žemėlapį. Jis įsitikinęs, kad Ukrainos gynėjai Bachmute tikrai atsilaikys.

Svitanas pažymėjo, kad Bachmuto fronte Ukrainos gynėjai išlaiko liniją, kad rusai nejudėtų toliau link Slaviansko, Kramatorsko, Družkivkos ir Konstantinivkos. „Tik Bachmutas neleidžia rusams žengti toliau“, – sakė atsargos pulkininkas Svitanas.

Jis paaiškino, kad gynybos linija Konstantinivka - Družkivka - Kramatorskas - Slavianskas neleidžia rusams judėti arčiau prie Donecko srities sienų. Šios linijos peržengti neįmanoma. Jei įsibrovėliai prie jos priartės, šie 4 miestai pavirs tuo, kas dabar yra Bachmutas. Todėl negalima leisti priešui artintis prie šių gyvenviečių.

Svitanas pabrėžė, kad Bachmuto gynyba laikosi kaip kaulas rusams gerklėje. Okupantai tiesiog negalės judėti toliau, kol neišstums ukrainiečių garnizono iš miesto. „Todėl ten ir liksime. Liko išsilaikyti apie porą savaičių“, mano Svitanas.

 

Anot jo, ukrainiečiai gina net daugiaaukščius šiaurės vakarinėje Bachmuto dalyje, kuriuos okupantai aviacijos ir artilerijos pagalba bando sulyginti su žeme.

Svitanas pažymėjo, kad prasidėjus ukrainiečių puolimui, įsibrovėliai turės trauktis. Taigi, maždaug po poros savaičių Bachmuto apgultis bus panaikinta.

(185)
(12)
(173)

Komentarai ()

Susijusios žymos: