„Pašalinti Putiną iš valdžios“. Ekspertas papasakojo, kodėl Rusija surengė dronų ataką prieš Kremlių  ()

Sprogimai Maskvoje sukėlė plačias diskusijas apie tai, kas gali būti už juos atsakingas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-04 „Pašalinti Putiną iš valdžios“. Ekspertas papasakojo, kodėl Rusija surengė dronų ataką prieš Kremlių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas mano, kad tokiu būdu opozicija šalyje agresorėje nori sukurti chaosą, supurtyti visuomenės pasitikėjimą Rusijos Federacijos prezidentu ir pašalinti jį iš valdžios.

Rusijos politinės jėgos, norinčios pašalinti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną iš valdžios, gali būti už atsakingos dronų ataką prieš Kremlių. Apie tai „Fokus“ pasakojo karo ekspertas Olegas Ždanovas.

„Rusijos opozicija supranta, kad norint „atsiprašyti“ Vakarų, kažkas turės būti atsakingas už šio karo organizavimą ir pradžią. O ką lengviausia kaltinti? Tą, kuris pradėjo šį karą [Vladimiras Putinas]“, – komentuoja Ždanovas.

Anot jo, gegužės 3-iosios dronų atakos rezultatas gali būti pergalės dienos parado atšaukimas gegužės 9 d. Ką tai reiškia agresorės šalies gyventojams? Žmonės gali padaryti logišką išvadą, kad vyriausybė Rusijos Federacijoje yra silpna, kad fronte nėra žadėtų sėkmių, kad „šlovingos“ Rusijos oro gynybos sistemos Maskvoje negali apsaugoti nuo dronų atakų.

Rusijos politinės jėgos, norinčios vadovauti Rusijai po Putino, dabar turi galimybę pasiekti savo tikslus, įsitikinęs karo ekspertas. Ždanovas siūlo Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretoriui Patruševui tokiais veiksmais delegitimizuoti Rusijos Federacijos prezidentą, laikyti jį atsakingu už karo nusikaltimų padarymą ir tada sukurti sąlyginį „Rusijos gelbėjimo komitetą“, kaip buvo daroma anksčiau istorijoje.

 

„Atrodo, kad Rusijos Federacija dabar yra tarp 1905 ir 1917 m., o jau arčiau 17-ųjų. Tai visiška nesėkmė fronte, mobilizuoti nelabai nori kariauti. Šalyje – teroro aktai, nelaimės, panašiai kaip 1917 m. Opozicija kelia galvą ir tiesiogine prasme lieka vienu žingsniu arčiau, kad kariai ateitų ir pašalintų „carą“, – aiškina ekspertas.

Ždanovas įsitikinęs, kad šiandien Patruševas turi didesnę įtaką FSB nei Putinas. Ir būtent jį palaiko glaudūs ryšiai su specialiosios tarnybos direktoriumi Aleksandru Bortnikovu.

„Kas Rusijos Federacijoje gali pasisakyti prieš šias struktūras? Kadyrovas? Bet kur jis šiandien? Jokio Kadyrovo nėra, jis pasislėpė. Jis viską supranta, reikia suvaldyti situaciją pačioje Čečėnijoje. O kaip dėl Prigožino? Kvailais politiniais šūkiais bando gelbėti savąjį „Wagner““, – komentuoja „Fokus“ pašnekovas.

 

Ždanovas savo ruožtu mano, kad Patruševas ir jo bendražygiai bandys paskelbti, kad Putinas visiškai serga, negali atlikti savo pareigų, todėl valdžia pereina į kitas rankas.

Po to galimi bent du scenarijai, priduria jis. Arba atsiskyrus respublikoms šalyje prasidės pilietinis karas, arba politinėms jėgoms pavyks suvaldyti situaciją ir ieškoti platformos bandyti derėtis su Vakarais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()