„Įtampa auga - gali įvykti sprogimas“  ()

Rusija gali sulaukti valdžios pasikeitimo, jei Putinas susilpnės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putino ir jo aplinkos nušalinimo priežastimi gali tapti sėkmingi Ukrainos pajėgų veiksmai, dėl kurių sumažėtų Rusijos gyventojų pasitikėjimas prezidentu. Dėl karo išaugusi socialinė įtampa Rusijoje yra dar viena  galima režimo pasikeitimo priežastis, teigia karo ekspertas Antonas Michnenka.

„Kuo sėkmingesnės bus Ukrainos puolimo operacijos, kuo daugiau teritorijų išlaisvinsime, tuo labiau tai pakenks Rusijos režimo stabilumui. Propaganda jau taip pasklido Rusijoje, gyventojai taip priblokšti, kad jau stumia karinę-politinę vadovybę prie radikalių veiksmų. Siūlymai panaudoti taktinius branduolinius ginklus jau skamba buitiškai. O kai visuomenė pradeda daryti spaudimą valdžiai, o valdžia supranta, kad negali pasinaudoti šiomis galimybėmis, nes yra tam tikras išorinis politinis spaudimas ir įtampa auga – gali įvykti sprogimas“, – sako Michnenka.

Michnenka prisimena istoriją: „Pirmojo pasaulinio karo pabaigoje, kai Rusijos būriai pradėjo grįžti iš karo Rusijos imperijos Ukrainoje ir Rusijoje, kariai buvo labai pasipiktinę, nes karas baigėsi, o rezultatų nebuvo. Būtent tuo momentu bolševikai ir pasinaudojo, kai ėmė primetinėti idėjas iš fronto sugrįžusiems kariams."

 

Ne veltui ekspertai vis garsiau kalba apie tai, kaip Rusija gyvens po Putino, o Kremlius ieško potencialių įpėdinių, nes Rusijos elitas nori užsitikrinti savo saugumą pralaimėjimo Ukrainoje atveju.

(30)
(1)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: