„Tikrai nebus taip, kaip visi galvoja“. SBU pulkininkas atskleidė, kaip Ukraina smogs rusams  ()

Kostenko blaiviai vertina tiesą apie artėjantį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnybos pulkininkas Romanas Kostenka priminė, kad jam nepriimtina tokia formuluotė kaip kontrpuolimas, nes, jo nuomone, kalbama ne apie vieną, o apie virtinę įvairių įvykių fronte, iš kurių ne visi bus sėkmingi. Žinomas „kiborgas“ pabrėžė, kad per pavasario-vasaros kampaniją Ukrainos ginkluotųjų pajėgų turi visas galimybes išlaisvinti dalį okupuotų teritorijų, tačiau nėra jokių garantijų, kad jos pasieks 1991 m. sienas.

Romano Kostenkos prognozę apie būsimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrataką galite rasti jo interviu „Radio NV“ kanalui „YouTube“.

Parlamento nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto sekretorius pranešė, ką iš tikrųjų turi omenyje kariškiai, kai kalba apie būsimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą: „Labai daug sukasi apie tą kontrpuolimą, kuris įvyks. Tikrai nebus taip, kaip visi galvoja. Kontrpuolimą vadinu pavasario ir vasaros kampanija, kurią sudarys daug veiksmų (šiandien puolimas, rytoj – gynyba, poryt – kariuomenės perkėlimo manevras, vėliau – smūgis). Tai bus būtent kampanija, kurią sudarys daug veiksmų“.

Patyręs ukrainiečių kariškis paaiškino, kodėl nereikėtų per daug tikėtis iš vienos kontratakos: „Sakau, kad ši kampanija parodys, kaip toliau vyks karas, todėl dabar turime padaryti viską, ką galime, ir pažiūrėti, kur būsime vasaros pabaigoje, kur stovėsime. Visko gali nutikti. Man kartais priekaištaujama, kad pateikiu pesimistines prognozes, bet aš stengiuosi pateikti realistines. Priešas kovos. Matome, kad jie yra pasirengę ir taip pat stiprūs. Tai nereiškia, kad mes pralaimėsime, bet mes turime nusiteikti kariauti, o ne – pergalė jau yra, o mes tik laukiame“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: