„Pavojingiausias kvailys pasaulyje“. Sensacinga žinia, koks yra Putino „planas B“  ()

Pasak Pulitzerio premijos laureato Thomaso Friedmano, Kremlius pradėjo karą be plano B. Rusijos lyderis buvo įsitikinęs, kad gali užimti Ukrainos sostinę, tačiau po metų Putinas buvo įspraustas į kampą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-12 „Pavojingiausias kvailys pasaulyje“. Sensacinga žinia, koks yra Putino „planas B“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidentas tapo „pavojingiausiu kvailiu pasaulyje“, kuris negali nei nugalėti Ukrainos, nei pralaimėti, nei sustoti. Apie tai gegužės 10 d. pranešė NYT.

Medžiagos autorius apžvalgininkas ir tris kartus Pulitzerio premijos laureatas Thomas Friedmanas. Jis rašo, kad Kremlius tikėjo savo planu greitai užgrobti Ukrainą, todėl net negalvojo apie plano B rengimą. Dėl to Rusijos Federacijos pradėtas karas yra vienas beprasmiškiausių istorijoje.

Vladimiras Putinas tikėjosi per trumpą laiką Kijeve pastatyti savo „marionetinę vyriausybę“, tačiau po metų susidarė situacija, kai „jis negali laimėti, negali pralaimėti ir negali sustoti“.

Dabar, kai nėra atsarginės strategijos, Rusija pradėjo taikių Ukrainos miestų apšaudymą, taip pat sunaikinimo karą. Taip norima išlaikyti užgrobtų teritorijų kontrolę, kurią „galima parduoti rusų tautai kaip didelę pergalę“.

Planas B yra nuslėpti, kad planas A žlugo. Jei ši karinė operacija turėtų pavadinimą, tai būtų operacija „Išsaugokite mano veidą“. Dėl to šis karas yra vienas beprasmiškiausių šiais laikais, kai vienos šalies prezidentas naikina kitos šalies civilinę infrastruktūrą, kol jam užtenka nuslėpti, kad jis yra didelis kvailys“, – rašoma stulpelyje.

 

Vladimiras Putinas, kaip vėliau pabrėžė Thomas Friedmanas, bet kada, kai nori, gali baigti karą, tačiau bijo žmonių reakcijos, nes nuėjo per toli.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(117)
(2)
(115)

Komentarai ()