[ŽT] „Šiąnakt sunaikinta „Patriot“ - Rusija skelbia sensaciją, Ukrainą pateikė savo atsakymą  ()

Rusijos Gynybos ministerija tvirtina, kad per naktinę raketų ataką Kyjive į priešlėktuvinių raketų kompleksą „Patriot“ pataikė „Kinžal“ raketos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Priešlėktuvinių raketų kompleksas „Patriot“ Kyjive nukentėjo nuo hipergarsinio komplekso „Kinžal“, – rašoma pranešime, išplatintame „Interfax“.

Rusijos gynybos ministerija tai patvirtinančios informacijos nepateikė.

2023 m. gegužės 16 d., apie 03.30 val., Rusija atakavo Ukrainą 18 įvairaus tipo raketomis. Ukraina skelbia, kad visas jas sunaikino, įskaitant 6 hipergarsines „Kinžal“. Tačiau Rusija teigia, kad viena „Kinžal“ raketa eliminavo vieną „Patriot“ sistemą.

Ukrainos oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas taip pakomentavo rusų pareiškimus apie sunaikintą „Patriot“ - „Paliksime tai be komentarų. Mes nekomentuosime Rusijos šaltinių“.

 

Priminsime, kad Rusija ne kartą skelbė, kad sunaikino visas Ukrainos HIMARS sistemas, nors jos vis dar dirba. Taip pat pranešta apie Ukrainoje sunaikintus vakarietiškus tankus - įskaitant tuos, kurie dar nepasirodė kovos zonoje. Tačiau jokių įrodymų niekada nepateikta. Kita vertus, ginklai kare visada nukenčia. Tai, kad Rusija taikosi į „Patriot“ nėra keista ir tokio komplekso praradimas Ukrainoje nebūtų staigmena ar tragedija.

(69)
(5)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: