NATO ruošiasi karui su Rusija, kuriamas slaptas planas. „Konfliktas gali kilti bet kurią akimirką“  (2)

Tai bus pirmą kartą nuo Šaltojo karo laikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimasi, kad liepos mėnesį Vilniuje vyksiančiame NATO aukščiausiojo lygio susitikime Aljanso valstybių narių vadovai patvirtins slaptus karinius planus, kuriuose pirmą kartą nuo Šaltojo karo laikų bus išsamiai aprašytas atsakas į galimą Rusijos puolimą. Apie tai praneša „Reuters“.

Šis žingsnis reiškia esminį pokytį, nes Šiaurės Atlanto aljansas anksčiau nematė būtinybės rengti plataus masto gynybos planų net per karus Afganistane ir Irake.

Leidinyje pažymima, kad dėl karo Ukrainoje, kruviniausio Europoje nuo 1945 m., NATO priėjo išvados, kad tokių planų reikia gerokai anksčiau, nei kils konfliktas su Maskva.

„Esminis skirtumas tarp krizių valdymo ir kolektyvinės gynybos yra toks: ne mes, o mūsų priešininkas lemia laiko juostą... Turime būti pasirengę, kad konfliktas gali įsiplieksti bet kurią akimirką“, - sakė vienas iš aukščiausių Aljanso karinių pareigūnų admirolas Robas Baueris.

 

Be to, NATO Vyriausiosios jungtinių pajėgų Europoje vadavietės (SHAPE) istorikas Ianas Hope'as paaiškino, kad šiuo metu Aljansas nesirengia pradėti plataus masto branduolinio karo prieš Rusiją ir jos sąjungininkes, nes dauguma jų dabar yra NATO narės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: