JK gynybos sekretorius skelbia, kad Rusija visiškai slapta gali pulti Vakarus. „Tai labai pavojinga“  ()

„Rusija turi ketinimų ir galimybių atakuoti Vakarų povandenines energetikos ir ryšių linijas“, – sakė Wallace'as.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK gynybos sekretorius Benas Wallace'as per susitikimą su Norvegijos kolega Bjornu Arildu Gramu sakė, kad Maskva turi povandeninių laivų ir žvalgybos laivų, kurie yra „specialiai sukurti galimai sabotuoti ar atakuoti svarbiausią nacionalinę infrastruktūrą, priklausančią jos priešams“.

Tai pranešė „The Guardian“, informuoja Censor.NET, remdamasis „Ukrinform“.

„Neabejotinai galime teigti, kad Rusija turi ketinimų ir galimybių pulti svarbiausią nacionalinę Vakarų infrastruktūrą. Turime turėti ketinimų ir galimybių nuo to gintis“, – sakė JK gynybos sekretorius.

Wallace'as sakė, kad rusai turi specialią karinio jūrų laivyno programą, skirtą sekimui ir galimiems sabotažams bei išpuoliams prieš svarbią nacionalinę infrastruktūrą, priklausančią Rusijos priešams.

 

Jis pridūrė, kad Rusija turi povandeninių laivų, žvalgybos laivų ir kitos specialiai tam skirtos įrangos. Wallace'as pabrėžė, kad Vakarų šalių infrastruktūra, kuri gali būti Rusijos taikiniu, yra pažeidžiama ir ją reikia saugoti.

Wallace'as ir Gramas pasirašė bendrą pareiškimą dėl ketinimų sustiprinti bendradarbiavimą kovojant su povandeninėmis grėsmėmis po praėjusių metų atakos prieš dujotiekį „Nord Stream“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(10)
(11)

Komentarai ()