[ŽT] „Yra žuvusiųjų. Pažeidimai labai rimti.“ Rusijos kanalai skelbia, kas nutiko laivui „Ivan Churs“  ()

Rusijos signalų žvalgybos laivas „Ivan Churs“ neabejotinai susidūrė su Ukrainos vandeniniu dronu. Tai yra faktas. Tačiau iki šiol neaišku, kokia žala 95 metrų ilgio laivui buvo padaryta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija drono ataką iš pradžių paskelbė nesėkminga - buvo teigiama, kad ukrainiečių autonominis kateris-kamikadzė laivo nepasiekė, nes buvo sunaikintas. Tačiau tada Ukraina paskelbė vaizdo įrašą, kuris įrodo, kad dronas „Ivan Churs“ korpusą tikrai pasiekė. Kadangi tą įrašą jis užfiksavo pats, neaišku, kokia žala laivui buvo padaryta.

Atvirųjų šaltinių žvalgybos specialistai irgi nežino. Priešingai nei raketinio kreiserio „Moskva“ atveju, „Ivan Churs“, regis, nesiuntė pagalbos prašymų. Internete nepasirodė ir nuotraukų, neapsireiškė ir sužeistų ar žuvusių jūreivių artimieji. Taigi, „Ivan Churs“ susitiko su ukrainiečių dronu, bet koks buvo to susitikimo rezultatas - neaišku.

 

Dabar internete pasirodė ir rusiškų kanalų pranešimai, kad „Ivan Churs“ iš tikrųjų buvo rimtai pažeistas. Teigiama, kad jis vos 0,8 mazgų greičiu velkamas remontui, kuris, kaip prognozuojama, truks bent pusmetį. „Ivan Churs“  apskritai tarnauja nuo 2018 metų, todėl tai - reikšmingas praradimas.

 

Be to, kalbama, kad buvo ir žuvusiųjų. Keisti tik kad nėra tikrų įrodymų - vaizdo įrašų, nuotraukų. Rusija skubėtų parodyti, kad „Ivan Churs“ yra sveikas, bet net jei jis toks nėra, tikėtina, kad koks jūreivis pasidalintų žiniomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(208)
(5)
(203)

Komentarai ()

Susijusios žymos: