Sukurta 5 kartus greitesnė baterijų įkrovimo sistema  (21)

Japonijos naujienų agentūra pranešė, kad Jokohamos mieste veikianti kompanija „JFE Engineering Corporation“ sukūrė itin sparčią krovimo sistemą, kuri gali įkrauti elektromobilio baterijas 50 proc. per 3 minutes. Tai yra beveik penkis kartus greitesnis įkrovimas, pralenkiantis kitas jau sukurtas sistemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išradingieji japonai ruošiasi pradėti sistemos pardavimus dar šiais metais, ji turėtų kainuoti apie 166 tūkst. Lt. – beveik 40 proc. pigiau už kitas krovimo sistemas. Efektyvesnis krovimas turėtų padėti elektromobilių plėtrai. „JFE Engineering Corp.“ tikisi, kad potencialūs sistemos pirkėjai bus degalinės ir prekybos centrai.

Krovimo sistema yra degalų kolonėlės dydžio ir naudoja specialiai pritaikytas ličio-jonų baterijas, kurios kaupia energiją naktį, kai elektra kainuoja pigiau. Baterijos tiekia penkis kartus didesnę srovę, nei kitos sistemos.

Dažniausiai itin greito krovimo įkrovikliams reikia galingesnės elektros įtampos, nei dauguma verslo objektų naudoja. Su papildomais patobulinimais, jei tokių reikia, tokios sistemos instaliavimas kainuoja apie 275 tūkst. Lt. Tuo tarpu „JFE Engineering Corp.“ kroviklis naudoja standartinę elektros įtampą. Degalinės, pasirinkdamos šią sistemą, galėtų sutaupyti apie 25 tūkst. Lt išlaidų elektrai.

Norint, kad kroviklis veiktų įprastuose elektromobiliuose, reikia, jog padidintą srovę bei įtampą "toleruotų" baterijų pakrovimą priežiūrinti schema ir programinė įranga. Reikia nepamiršti dar ir to fakto, jog greito krovimo metu išsiskiria nemažas šilumos kiekis, tad dar papildomai reikia užtikrinti aušinimą. Jeigu automobilio sistema nebus pritaikyta tokiems pokyčiams ir leis tik įprastinio lygio pakrovimo režimą, naujasis kroviklis veiks kaip visos dabartinės lėtesnės krovimo sistemos.

Šiuo metu „JFE Engineering Corp.“ ieško galimybių bendradarbiauti su automobilių gamintojais. Panašu, jog populiarėjant elektromobiliams, sukuriama vis daugiau pažangesnių technologijų. Belieka sulaukti ryškesnio proveržio akumuliatorių srityje ir elektromobiliai nustos būti "tolimu rytojumi".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Emobility
Emobility
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)