Tai košmaras Rusijai. JAV apsisprendė, Blinkenas rėžė galingą pareiškimą  ()

Pasak JAV valstybės sekretoriaus, būtina sąlyga Kyjivo ir Maskvos derybų pradžiai – stipri Ukraina, gebanti susilaikyti ir apsiginti nuo bet kokios agresijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-03 Tai košmaras Rusijai. JAV apsisprendė, Blinkenas rėžė galingą pareiškimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Amerikos Valstijos padės suformuoti „Ateities Ukrainos ginkluotąsias pajėgas“. Tai pasakė JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas per savo kalbą Suomijoje birželio 2 d.

Kaip pastebi Blinkenas, investicijos į ginkluotąsias pajėgas neužkerta kelio deryboms, o atveria joms kelią. Anot jo, būtina Kyjivo ir Maskvos diplomatinių santykių sąlyga yra stipri Ukraina, galinti garantuoti savo saugumą.

Kalbėdamas apie Ukrainos „ateities armiją“, JAV valstybės sekretorius patikslino, kad kalbama apie ginkluotųjų pajėgų aprūpinimą modernia aviacija, integruota priešlėktuvine ir priešraketine gynyba, taip pat moderniais tankais ir šarvuočiais.

Be to, minimas Ukrainos kariuomenės rengimas ir nacionalinio potencialo sviedinių gamybos sukūrimas.

 

Blinkenas taip pat pažymėjo, kad dabar Rusijos Federacijos būklė yra daug prastesnė nei prieš prasidedant plataus masto karui su Ukraina.

„Ten, kur Putinas siekė pademonstruoti jėgą, jis rodė silpnumą. Ten, kur planavo suskaldyti, suvienijo“, – pareiškė Anthony Blinkenas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(2)
(100)

Komentarai ()