Skelbiama sensacija. „Tai gali būti priedanga Rusijos kariuomenės pabėgimui“ (Video)  ()

Rusija greičiausiai ruošia naują „geros valios žingsnį“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-07 Skelbiama sensacija. „Tai gali būti priedanga Rusijos kariuomenės pabėgimui“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija greičiausiai ruošia naują „geros valios žingsnį“, siekdama sumažinti frontą ir stengiasi išlaikyti bent dalį teritorijų. Susprogdindamos hidroelektrinę Novaja Kachovkoje, RF ginkluotosios pajėgos galėjo turėti tikslą pridengti savo pasitraukimą iš Chersono srities.

Šią versiją Julijos Latyninos „YouTube“ kanale išsakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas, karo ekspertas Romanas Svitanas.

„Dar viena priežastis, kodėl (priešas – red.) galėjo susprogdinti hidroelektrinę, kad sulaikytų Ukrainos karius. Tai gali būti priedanga Rusijos kariuomenės pabėgimui“, – sakė Svitanas.

Jis mano, kad viskas gali būti nuspręsta per artimiausias dvi savaites. Per šį laiką Ukrainos ginkluotosios pajėgos negalės aktyviai veikti užtvindyta Chersono kryptimi, o rusai daugiau ar mažiau saugiai ištrauks iš šio „maišo“ savo didelį karinį kontingentą.

„Jei jie iš regiono pasitraukia per dvi savaites (vadinamasis kontroliuojamas pasitraukimas), tai sprogimo priežastis buvo būtent tokia: pridengti besitraukiančius karius. Tai irgi karinė būtinybė. Ir būtent tokiu būdu rusai galės išgelbėti daugiausiai karių“, – sakė karo ekspertas.

 

Fronto susiaurėjimas leis Rusijos armijai padidinti karių tankumą kitose srityse ir taip efektyviau apsisaugoti nuo Ukrainos kontrpuolimo.

Svitanas taip pat neatmeta galimybės, kad susprogdinę hidroelektrinę rusai bandė suvaržyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą Krymo link.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(3)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: