Krymas jau pajautė Kachovkos HE susprogimo pasekmes. Kas vyksta?  ()

Kachovkos HE sunaikinimas turės milžiniškų pasekmių ir Krymo pusiasaliui. Kerčės - rytinio Krymo regiono - gyventojai jau jaučia pasekmes.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-07 Krymas jau pajautė Kachovkos HE susprogimo pasekmes. Kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kerčės okupacinė administracija jau įspėjo, kad vanduo buitiniams vartotojams bus tiekiamas pagal grafiką. Rusijos paskirtas „Krymo vadovas“ Sergejus Aksionovas tvirtina, kad padėtis dėl geriamo vandens tiekimo pusiasalyje kontroliuojama, bet „Telegram“ kanalas „Krymo partizanai“ turi kitokios informacijos.

Pasak Krymo okupacinės administracijos vadovo Sergejaus Aksionovo, pusiasalyje vandens atsargų yra pakankamai, nes rezervuarai yra maksimaliai užpildyti. Jis pabrėžė, kad Krymas nebus užtvindytas, tačiau gali būti problemų dėl Šiaurės Krymo kanalo.

Šiaurės Krymo kanalas yra pagrindinė geriamo vandens arterija į Krymo pusiasalį. Jis jungia Krymą su būtent Kachovkos hidroelektrinės rezervuaru, kuris dabar, žinoma, sparčiai senka.

„Yra rizika, kad Šiaurės Krymo kanalas taps seklus. Dabar vandens atsargos kanale siekia apie 40 mln. kubinių metrų. Rezervuarai, net ir tie, kurie anksčiau buvo užpildyti 15-20 proc., dabar yra užpildyti apie 80 proc. Geriamojo vandens yra daugiau nei pakankamai. Vykdomi darbai, siekiant sumažinti vandens nuostolius kanale“, – sakė Aksionovas.

Tačiau „daugiau nei pakankamai“, matyt, nėra tiek daug, nes „Krymo partizanai“ skelbia, kad Kerčėje vanduo bus tiekiamas pagal grafiką.

 

Be to, jau pasirodė informacijos apie ant Krymo tilto vėl susidarančias spūstis - žmonės bijo, kad liks be vandens. Kachovkos rezervuaras dar nėra tuščias, bet tuštėja, todėl padėtis blogės. Didelių vandens linijų tarp Krymo ir Rusijos nėra.

(61)
(1)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: