Šimtai tankų, dešimtys tūkstančių karių. BILD skelbia apie mėsmalę Zaporižios kryptimi  ()

Ukrainos išpuoliai šalies pietryčiuose rodo reikšmingą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi gilyn į Rusijos okupuotą teritoriją, rašo Vakarų žurnalistai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-09 Šimtai tankų, dešimtys tūkstančių karių. BILD skelbia apie mėsmalę Zaporižios kryptimi  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienį, birželio 8 d., Vakarų žiniasklaida pradėjo skelbti, kad Ukraina pradėjo ilgai lauktą kontrpuolimą prieš Rusiją.

Pirmiausiai apie tai praneša amerikiečių „ABC News“.

Du Ukrainos pareigūnai, įskaitant Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui artimą šaltinį, patvirtino, kad šiuo metu vyksta aktyvi Ukrainos kontrpuolimo fazė, teigiama žurnalistų pranešime.

Vakarų pareigūnai praėjusią savaitę sakė, kad gerai apmokyti Ukrainos kariai pastarosiomis dienomis telkiasi strateginiuose taškuose, esančiuose netoli fronto linijų.

Pasak keturių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovų, Ukrainos kariai suaktyvino atakas priešakinėse linijose šalies pietryčiuose.

Minėti Ukrainos kariai sudaro specializuotus šturmo dalinius, kurie yra apmokyti NATO taktikos ir yra aprūpinti vakarietiška ginkluote. Išpuoliai šalies pietryčiuose rodo reikšmingą pažangą gilyn į Rusijos Federacijos okupuotą teritoriją.

 

Vokiečių leidinys „Bild“ taip pat pranešė apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo pradžią.

Remiantis leidiniu, nuo sausio Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo daugiau nei 300 vakarietiškų tankų ir šarvuočių, taip pat apmokė apie 30 000 karių. Zaporižios frontu veržiasi Vakarų tankų ir šarvuočių kolonos, tarp jų ir vokiečių „Leopard 2“. Puolimą lydi galinga artilerijos ugnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(135)
(1)
(134)

Komentarai ()

Susijusios žymos: