Karšta žinia. Berlynas skelbia, kas iš tikro nutiko su IRIS-T po „Lancet“ smūgio (Video)  ()

Vokiečių žurnalistas Julianas Repke paneigė informaciją apie Rusijos įvykdytą oro gynybos sistemos IRIS-T sunaikinimą Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-11 Karšta žinia. Berlynas skelbia, kas iš tikro nutiko su IRIS-T po „Lancet“ smūgio (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nukentėjęs nuo rusiško bepiločio orlaivio „Lancet“, IRIS-T įrenginys Ukrainoje buvo apgadintas minimaliai. Priešlėktuvinių raketų sistema ir toliau veikia.

Šią informaciją išsakė BILD žurnalistas Julianas Repke, remdamasis šaltiniais Vokietijos vyriausybėje.

Rusai internete išplatino vaizdo įrašą, kaip „Lancet“ smogia IRIS-T kompleksui viename iš fronto sektorių. Operaciją filmavo ir koregavo kitas Rusijos dronas „Orlan-10“. Okupantai tikino, kad kompleksas sunaikintas. Laimei, informacija nepasitvirtino.

„Tai mes girdėjome iš Vokietijos pusės... Man buvo pasakyta, kad oro gynybos sistema buvo užpulta, bet nesunaikinta. O mano kontaktai Vokietijos vyriausybėje sakė, kad „Lancet“ sprogo labai arti įrenginio, netoli jo kilo gaisras... Bet sistema veikia“, – sakė Repke.

Ukrainos pusė informacijos nekomentuoja.

IRIS-T – trumpo ir vidutinio nuotolio (iki 40 km) priešlėktuvinių raketų sistema. Tai oro gynybos sistema, skirta apsaugoti objektus ir karius nuo oro antskrydžių. Ji laikoma viena moderniausių ir efektyviausių oro gynybos sistemų pasaulyje. Viena baterija turi tris paleidimo įrenginius (po 8 raketas), taip pat komandų postą. IRIS-T gali paleisti ir vienu metu valdyti 24 raketas.

 

 

IRIS-T gali perimti, be kita ko, žemai skrendančias sparnuotąsias raketas „Kalibr“, ką ji sėkmingai įrodė Ukrainoje, atremdama masines RF ginkluotųjų pajėgų oro atakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(1)
(84)

Komentarai ()

Susijusios žymos: