„Amerikiečiai iškrėtė žiaurų pokštą.“ Skelbiama didžiulė Putino klaida  ()

Gordonas įvardija „gilų V. Putino apsiskaičiavimą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių žurnalistas Dmitrijus Gordonas įvardijo neakivaizdžią priežastį, kodėl V. Putinas 2022 m. vasario 24 d. įsiveržė į Ukrainą. Jo nuomone, „gėdingas amerikiečių pabėgimas iš Afganistano“ Ukrainai iškrėtė žiaurų pokštą.

„Keli žmonės man sakė, kad Putinui patiko žiūrėti vaizdo įrašą, kuriame JAV lojalūs afganistaniečiai laikosi įsikibę į išskrendančio karo lėktuvo važiuoklę. Ir tai paskatino jį pulti Ukrainą, nes jis samprotavo maždaug taip: „Pažiūrėkit, kaip jie susimovė, kaip nesugebėjo užkariauti Afganistano, ir kaip jie bėga, kiek karinės technikos paliko. Taigi jie ruošiasi kovoti už Ukrainą? Ne, žinoma, kad ne.“ Ir čia buvo jo gilus apsiskaičiavimas“, - sakė Gordonas per bendrą transliaciją su Alesia Bacman.

Kaip teigia žurnalistas, jei samprotausime protingai ir logiškai, JAV negali pralaimėti mūšio dėl Ukrainos. Tai tiesiog nepriimtina, nes jei po pralaimėjimo Afganistane jos pralaimės ir mūšį Ukrainoje, nustos būti supergalia, o tada supergalia taps Kinija ir Rusija.

 

Tai pati globaliausia geopolitinė konfrontacija. Ir jei JAV ir sena gera Europa staiga parodys, neduok Dieve, savo nesėkmę, jos nustos egzistuoti ankstesniu pavidalu, todėl jos negali pralaimėti mūšio dėl Ukrainos“, - apibendrino Gordonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(170)
(7)
(163)

Komentarai ()