Kaip Prigožino maištas paveikė frontą Ukrainoje?  ()

JAV analitikai teigia, kad kai kurios Rusijos pajėgos panaudojo sukilimą kaip retorinę priemonę, kad iš anksto pateisintų bet kokius Ukrainos laimėjimus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-26 Kaip Prigožino maištas paveikė frontą Ukrainoje?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jevgenijaus Prigožino bandymas įvykdyti perversmą Rusijos Federacijoje neturėjo didelės įtakos Rusijos ginkluotųjų pajėgų galimybėms vykdyti karines operacijas Ukrainoje. Tai aptariama Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje, paskelbtoje birželio 25 d.

Anot analitikų, Ukrainos ir Rusijos šaltinių teigimu, kovos Ukrainoje per sukilimą Rusijos Federacijoje buvo vykdomos kaip įprasta per visą susirėmimų liniją. Tuo pat metu RF ginkluotosios pajėgos santykinai daugiau bandė atakuoti Ukrainos pajėgas Bachmuto kryptimi.

„Kai kurie Rusijos šaltiniai ginkluotą maištą panaudojo kaip retorinę priemonę, kad iš anksto pateisintų Rusijos pajėgas dėl bet kokių Ukrainos sėkmių birželio 24 ir 25 dienomis“, – teigė ekspertai.

Ataskaitoje taip pat teigiama, kad „Wagner“ įkūrėjas tikriausiai tikėjosi karinės paramos savo maištui, bet nesugebėjo jos užsitikrinti. Analitikai teigia, kad Jevgenijus Prigožinas nusprendė derėtis, nes tuo metu, kai „vagneriečiai“ artėjo prie Maskvos, jo sąjungininkų dar nebuvo pakankamai.

 

„Wagner“ veiksmai prieš Maskvą tikriausiai buvo pagrįsti prielaida, kad karinė parama sustiprins sukilėlių pajėgas ir pajėgumus“, – apibendrino analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()