„Tai absoliutus rekordas. Artilerija naikinama masiškai.“ Nutekėjo žinia, ką slepia Ukrainos kariuomenė  (1)

Kovalenko papasakojo, kokius laimėjimus Ukrainos ginkluotosios pajėgos slėpė informacine tyla.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informacinė tyla slepia geras naujienas iš fronto. Mūšio lauke dabar ne tik plečiama pilkoji zona, bet ir užimamos dominuojančios aukštumos. Viena iš dominuojančių aukštumų netoli Rabotino (kaimas Zaporožės srityje – red.) buvo užimta, ir dabar rusai turi rimtų problemų dėl savo artilerijos pozicionavimo į pietus nuo Rabotino. Be to, Ukrainos kariuomenė likviduoja didžiulį kiekį rusų artilerijos, o birželį net sumušė šios krypties rekordą.

Tai atskleidė karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko interviu Karolinai Ašion, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Aleksej Gončarenko“.

Į žurnalistės klausimą, kieno dėka Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo naikinti rekordinį rusų artilerijos skaičių, karo ekspertas atsakė: „Tai aukšto lygio kontrartilerinė kova. Šiuo metu mes gerokai lenkiame rusus kovos su artilerija srityje, nepaisant to, kad vis dar turime mažesnį artilerijos skaičių. Kiekybiniu požiūriu esame prastesni, tačiau pagal kokybę esame jau ne lygiaverčiai, o juos lenkiame.“

 

Kovalenko tada pateikė įspūdingus skaičius: Ukrainos ginkluotosios pajėgos gegužės mėn. sunaikino 553, o birželio mėn. – 580 priešo artilerijos vienetų (nors jis dar nesibaigė). „Tai absoliutus viso plataus masto karo rekordas“, - pabrėžė karo analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(276)
(6)
(270)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: