„Susprogdins nuotoliniu būdu.“ Skelbiamas žiaurus Rusijos planas  ()

Šalies vadovo teigimu, priešo taktika, jei AE įvyktų teroristinis išpuolis, butų visą kaltę permesti Kyjivui. Tai gali nutikti po teritorijų išlaisvinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žvelgiant iš techninės pusės, Rusijos Federacija yra pasirengusi sprogimams Zaporožės atominėje elektrinėje, dėl kurių gali išsiskirti radiacija. Tai pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis spaudos konferencijos su Ispanijos ministru pirmininku Pedro Sanchezu liepos 1 d. metu.

Anot jo, priešas galėtų vykdyti nuotolinį minų susprogdinimą, kad ateityje, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos atgaus stoties kontrolę, dėl to, kas įvyko, apkaltintų Ukrainą.

„Rusijos Federacija taip nori parodyti, kad šis karas yra pavojingas pasauliui. Pateikti sprogimus taip, lyg ne jie tai padarė. Kažkam bus labai sunku tuo patikėti, bet informacinėje erdvėje butų tai skelbiama, kad žmonės bijotų, kad vėliau partneriai, ypač skeptiškai nusiteikę partneriai, pradėtų politiškai stabdyti Ukrainą ir mūsų kontrpuolamuosius veiksmus“, – rašoma pranešime.

Ukraina kartu su Vakarų sąjungininkais daug kalba apie būtinybę Kyjivui kontroliuoti Zaporožės atominę elektrinę, tačiau pats perėjimo momentas yra itin pavojingas.

 

Po to rusų okupantai gali nuotoliniu būdu susprogdinti AE ir tradiciškai dėl visko kaltinti Ukrainą, kad Vakarai nustotų skirstyti šaliai daugelio milijonų dolerių pagalbos paketus.

„TATENA viską patikrins, nes gali būti įrengtos minos, valdomos nuotoliniu būdu, norint vėliau pasakyti: kai elektrinė buvo okupantų valdoma, viskas buvo gerai, bet dabar, prašau, įvyko radioaktyvių medžiagų išmetimas“, – apibendrino Ukrainos prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(5)
(34)

Komentarai ()