Skelbiama, kad Kadyrovas pabėgo. „Informacija netikėta, bet dar nepatvirtinta“  ()

Čečėnijos judėjimo „Vieningosios pajėgos“ vadovas pasidalijo nepatvirtinta informacija apie Čečėnijos vadovo buvimo vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vieningo Čečėnijos Respublikos diasporos judėjimo „Jungtinės pajėgos“ vadovas Džambulatas Suleimanovas ne tik išsakė prielaidą, kur dingo Kadyrovas, bet ir paaiškino savo itin keistą pareiškimą. Pasirodo, Čečėnijos vadovas dabar gali būti Saudo Arabijoje, ten jis išvyko dėl savo saugumo.

Savo nuomonę apie tai, kur dabar yra Kadyrovas Suleimanovas išsakė „YouTube“ kanalo „Apostrophe TV“ eteryje.

Čečėnijos opozicijos, kovojančios už Ičkerijos nepriklausomybę, atstovas įvardijo šalį, kurioje dabar gali būti R. Kadyrovas: „Gauta informacija, kad jie yra Saudo Arabijoje, bet ši informacija, kiek aš žinau, nepatvirtinta. Kaip matome, jie gyvi ir sveiki, o to fakto, kad jie ilgai negyvens, esmė glūdi čečėnų filosofijos metmenyse: garbingi vyrai neturėtų ilgai gyventi. Bet tikriausiai tai negalioja tautinių idejų, religijos ir tautos išdavikams.“

Žurnalistė pasiteiravo svečio iš Čečėnijos, ar, jo manymu, R. Kadyrovas tikrai pasiruošęs išvykti į kitą šalį, kurioje neturės tokių galimybių ir nebus taip garbinamas, kaip namuose.

 

Atsakydamas į tai Suleimanovas pasakė: „Žinoma, jie laikysis iki galo už to, kas buvo įgyta per 20 metų (valdžia, turtas), bet tie žmonės nėra tokie drąsūs ir ideologiški, kurie kovos iki pabaigos. Jeigu iškils pavojus jų asmeninei egzistencijai, tai manau, kad jie paliks Rusiją ir ieškos kur nors ramaus prieglobsčio.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(24)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: