Lankstų "Sony" displėjų galima suvynioti aplink pieštuką (Video)  (9)

Metas pamažu išleisti į "užtarnautą poilsį" visas dabartines displėjų technologijas - išties mobiliems įrenginiams daug patogesni būtų suvyniojami displėjai. Pirmieji prototipai jau baigiami tobulinti - užvakar "Sony Corporation" paskelbė, jog sukūrė superlankstų 80μm storio displėjų, kurį galima suvynioti aplink, pavyzdžiui, pieštuką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekrano įstrižainė kol kas nedidelė - tik 4,1 colio, o taškai jame yra išdėstyti 121dpi tankiu. Naujovei gaminti panaudoti organiniai šviesos diodai (OLED), valdomi organinių plonų plėvelių tranzistorių (angl. organic thin-film transistor, OTFT) matrica. Ekrano storis - 80μm - yra tikrai mažas. Pavyzdžiui, žmogaus plaukas yra 'net' 100μm storio. Esminis "Sony" triukas slypi tame, jog jos inžinieriams pavyko pagaminti lanksčius elektroninius valdymo grandynus, pritaikant jau minėtas OLED ir OTFT technologijas. Elektriškai izoliuojančios medžiagos taip pat yra lanksčios, tad toks ekranas gali būti suvyniojamas tuo pat metu, kai juo yra rodomas kino filmas. Tai yra pirmasis pasaulyje tokių techninių parametrų displėjus.

Kita šios naujovės įdomybė slypi pačiame gamybos procese. Organinius komponentus (tiksliau, juos sudarančias medžiagas) galima ištirpinti įprastiniuose tirpikliuose. Vėliau iš tokio tirpalo gaminami displėjai, tačiau technologija nei kiek nepanaši į tradicinį elektroninių komponentų montažą. Vietoj to visa elektroninė dalis yra... atspausdinama. Manoma, jog ši technologija ženkliai sumažins displėjų gamybos kainą, kad juos būtų galima naudoti e-popieriui ar netgi ekranus turinčioms identifikacinėms RFID mikroschemoms gaminti. Daugiau apie naujovę žiūrėkite šiame video:


(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)