Apple pateikė patentą akiniams trijų dimensijų vaizdui stebėti  (9)

„Apple“ pateikė prašymą išduoti patentą elektroniniams akiniams, kurie leistų žiūrėti trimačius (3D) filmus ir vaizdus. Galimai pasirodysiantį rinkoje gaminį vartotojai jau praminė "iSpecs".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prie įtaiso būtų galima prijungti telefoną "iPhone", nešiojamą muzikos grotuvą "iPod" ar bet kokį kitą prietaisą, kuris perduotų vaizdą į akinius. Juose specialūs lęšiai vaizdą padalintų į dvi dalis – kiekvienai akiai. Šie du vaizdai sukurtų stereo efektą - pritaikant specialias transformacijas, būtų imituojamas kiekvieno "padalinto" vaizdo įrašymas kiek skirtingu kampu. Pagal patentinę paraišką, vaizdas būtų HD (angl. High Definition) kokybės, o akiniuose integruoti jutikliai nustatytų tikslią akių vietą ir atitinkamai fokusuotų abu kadrus. Prietaisas galės būti valdomas galvos judesiais arba balsu. Akiniai turės ir įmontuotas ausines ir net galės vibruoti, reaguodami į atitinkamas scenas, pavyzdžiui, sprogimus.

Akiniai taip pat turės ir nedidelę infraraudonųjų spindulių kamerą, skirtą siųsti išorės vaizdą – kad būtų galima akinius nešioti ir vaikštant. Tiesa, buvo įtariama, kad šis gaminys – tai kažkieno balandžio 1-osios pokštas, nes pirmi pranešimai naujovę pasirodė kaip tik šią dieną. Tačiau nepanašu, kad ir JAV Patentų biuras, užregistravęs šią paraišką, pokštautų. „Apple“, kaip visada, neteikia jokių komentarų apie savo patentus. Pačią paraišką galima pažiūrėti čia, paraiškos Nr 20100079356.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)