Mokslininkai tyrinėja idėją automobilio kėbulą paversti baterija  (5)

Pasaulį ir jo politinį žemėlapį iš esmės galintis pakeisti elektromobilis gimsta sunkiai ir skausmingai. Esminio lūžio vis dar nėra, Pagrindinė priežastis - nepakankamai galingos ir sunkios baterijos, kurias reikia gan dažnai įkrauti. Tačiau tyrinėtojai šią problemą bando spręsti paversdami patį automobilio kėbulą vientisa didele baterija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beje, tai viena svarbiausių problemų, puikiai pažįstamų ne tik elektromobilių entuziastams, bet ir sumaniųjų telefonų ar kompiuterių savininkams. Kol kas beveik visur naudojamos ličio jonų baterijos nepakankamai efektyvios. Todėl vienai mokslininkų grupei kilo mintis patį automobilį paversti baterija. Dabar kuriama nauja medžiaga, kuri pati galės kaupti elektros energiją, kaip tradicinė baterija. Tikimasi, kad ši medžiaga ir pakeis įprastinį automobilių gamybai naudojamą metalą. Be to, toks elektromobilis būtų 15% lengvesnis. Šio projekto, kurio biudžetas siekia 4,5 mln. dolerių, vykdytojai yra Londono imperatoriškojo koledžo mokslininkai.

Taigi, ši patvari, tačau lengva medžiaga įkraunama kaip tipinė baterija. Kol kas išradimo autoriai neišduoda, kokia tai medžiaga - komercinė paslaptis. Mokslininkus galima suprasti, nes ekonominis efektas būtų milžiniškas. Iš šios medžiagos būtų gaminami ir lėktuvų, ir kompiuterių korpusai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Erdvėlaivis Žemė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)