„Zelenskis labai piktas.“ „BILD“ skelbia, kad 2 NATO šalys blokuoja Ukrainos paraišką  (1)

NATO aukščiausiojo lygio susitikimo išvakarėse šios dvi Aljanso šalys pasisakė prieš Ukrainos stojimą ir daro spaudimą kitoms bloko valstybėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

BILD“ rašo, kad Jungtinės Valstijos ir Vokietija priešinasi Ukrainos dalyvavimui.

Žurnalistų teigimu, V. Zelenskis aukščiausiojo lygio susitikime norėjo kreiptis į visų Aljanso valstybių narių vadovus su prašymu priimti Kijevą, tačiau tam pasipriešino 2 šalys.

Dauguma NATO šalių remia Ukrainos prisijungimą prie Aljanso, tačiau jas spaudžia amerikiečiai ir vokiečiai, praėjusį savaitgalį „BILD“ sakė keli šaltiniai. 

„Galiu patvirtinti, kad JAV ir Vokietija blokuoja oficialų Ukrainos prašymą dėl narystės NATO“, - „BILD“ sakė vienas aukšto rango šaltinis.

„BILD“ sužinojo, kad ne tik Baltijos šalys ir Lenkija, bet ir Bulgarija, Rumunija, Švedija, Turkija ir galingoji Prancūzija pritaria Ukrainos narystei NATO, bent jau ilgalaikėje perspektyvoje. Tačiau tai turėtų prasidėti nuo oficialaus prašymo antradienį Vilniuje.

 

Po 15 metų Ukraina pagaliau nori aiškumo, todėl valstybės vadovas V. Zelenskis „planavo kelionę į Vilnių su aiškiu tikslu pradėti procesą“. Ukrainos prezidentas dabar yra „labai piktas“, kad jam nebuvo leista tai padaryti, „BILD“ buvo pranešta iš Kijevo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(16)
(-7)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: