[ŽT] „Kadyrovcai“ gavo užduotį užimti miestą. Skelbiama, kuo viskas baigėsi  ()

Čečėnijos vadovas Kadyrovas paskelbė apie specialiųjų „Achmat“ pajėgų išsiuntimą ginti Bachmuto. Ankstesnės savo užduoties – užimti Donecko srities Marijinkos – Čečėnijos dalinio kovotojai negalėjo įvykdyti. Apskritai, ten jie pažengė vos 200 metrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadyrovas sekmadienį savo „Telegram“ kanale pranešė, kad jo dalinys „Achmat“, vadovaujamas Apty Alaudinovo, buvo perkeltas į Bachmuto apylinkes. Prieš tai čečėnų daliniai veikė prie Marijinkos ir, kaip sakė „Achmat“ vadas Alaudinovas, bandė užimti šį miestą.

Birželio 2 d. Kadyrovas pranešė, kad jo kariai kartu su eiliniais Rusijos daliniais užėmė 70 % Marijinkos, tačiau liepos 10 d. šis miestas dar nebuvo užimtas. Negana to, šiame fronto sektoriuje didelių pokyčių nebuvo net ir pasirodžius čečėnų daliniams - geriausiu atveju jie pasistūmėjo iki 200 metrų. O dabar jie perkelti neįvykdę užduoties.

Tačiau panašu, kad Kadyrovo kariai visada yra tose vietose, apie kurias daugiausiai kalbama. Štai birželio viduryje, kai iš Ukrainos į Rusiją keliavo sabotažo grupės, „Achmat“ paskelbė, kad saugos sieną Belgorodo srityje.  Buvo skelbiama, kad po „Achmat“ atvykimo jokie ginkluoti žmonės iš Ukrainos Rusijoje nesirodė. Vėlgi, reikia pabrėžti, kad tiek įvykiai Belgorode, tiek Marijinkos puolimas, tiek Bachmutas dabar, buvo plačiai aptarinėjamos temos Rusijoje ir atrodo, kad Kadyrovas su „Achmat“ vaikosi būtent tokių istorijų.

 

Tačiau Marijinka nebuvo užimta, siena Belgorodo srityje nebuvo apsaugota, o ir Bachmute ukrainiečiai pastebi, kad kadyroviečiai neužsibuvo. Pranešimas Kadyrovui yra svarbesnis už tikrus veiksmus.

 

 

(46)
(1)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: