„Jų nebebijo net Baltijos šalys.“ Ką reiškia rusų „mes jums parodysime“  (12)

Atrodo, Rusijos grasinimų niekas nebebijo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sureagavo į Prancūzijos sprendimą apie ilgo nuotolio SS/SCALP-EG raketų perdavimą Ukrainai ir pavadino jį „melagingu“ ir tokiu, kuris privers šalį agresorę „imtis atsakomųjų veiksmų“. Tačiau polittechnologas Borisas Tizenhauzenas pažymėjo, kad Vakarai neturėtų baimintis Rusijos grasinimų. Apie tai jis papasakojo „24 kanalui“.

Jis paaiškino, kad prancūzų raketos SCALP-EG yra tos pačios raketos „Storm Shadow“, kurias Jungtinė Karalystė perdavė Ukrainai. Tačiau Jungtinei Karalystei perdavus „Storm Shadow“ Ukrainai, iš Rusijos nesulaukta jokių atgarsių.

„Taigi, kai rusai sako „mes jums parodysime“, ką jie gali padaryti? Vėl paleisti į Ukrainą raketas arba „Shahed“? Jie tai jau daro. Todėl Rusija negali grasinti kažkuo papildomu“, - pabrėžė B. Tizenhauzenas.

Nors šalis agresorė bandė kažką daryti. Pavyzdžiui, Baltarusijos teritorijoje ji esą dislokavo taktinius branduolinius ginklus. Aleksandras Lukašenka pirmą kartą pasakė, kad dabar jis yra „branduolinių ginklų savininkas“. Tačiau dabar visi nutilo.

 

„Na, jie gali paspausti Dmitrijų Medvedevą, kad šis išeitų ir pradėtų grasinti branduoliniais ginklais. O kas toliau?“, - pažymėjo politikos technologas.

Net mažos (teritorijos atžvilgiu) Lietuva, Estija, Latvija, besiribojančios su Rusija, nebijo daryti griežtų pareiškimų apie šalį agresorę, blokuoti transporto kelius į Kaliningrado sritį ar nustoti išduoti vizas rusams.

„Tai ko tada bijo Vakarų partneriai, kurių šalys yra Europos centre?“ - pabrėžė Borisas Tizenhauzenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(307)
(6)
(301)

Komentarai (12)