„Suimta mažiausiai 10 generolų.“ „The Insider“ skelbia apie slaptus įvykius Rusijoje  ()

Po Prigožino sukilimo Rusijos gynybos ministerijoje prasidėjo masiniai valymai, kurie palietė aukščiausius karininkus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-15 „Suimta mažiausiai 10 generolų.“ „The Insider“ skelbia apie slaptus įvykius Rusijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „The Insider“ vyriausiojo redaktoriaus Timuro Olevskio, Prigožinas iš pradžių atėjo į „Wagner“ kaip žmogus, kuris turėjo atlikti visus nešvarius darbus ir tuo pačiu užsidirbti pinigų.

Viena vertus, Putinas izoliavo Prigožiną nuo visuomenės, bet, kita vertus, nenorėjo juo atsikratyti, nes kažkas turėjo atlikti jo pavestus nešvarius darbus, sakė Olevskis „Laisvės TV“ eteryje.

Dabar Rusijos Federacijos informacinėje erdvėje nėra naujienų ne tik apie Prigožiną, bet ir apie generolą Surovikiną, Aleksejevą ir net Mizincevą.

Viena vertus, jų niekas nematė tarp maišto dalyvių, kita vertus, jie artimai bendravo su pačiu Prigožinu.

Gali būti, kad tokiais veiksmais Putinas nori surengti prevencinį smūgį visiems, kurie ateityje išdrįs stoti prieš Kremlių. Rusijos diktatorius leidžia suprasti, kad jiems nepavyks taip lengvai išsisukti, kaip tai padarė Prigožinas.

Olevskis sutinka su daugelio ekspertų nuomone, kad Prigožinas yra savotiškas „Kremliaus projektas“, sadistas, tarnaujantis Putinui. Kartu Olevskis įsitikinęs, kad Rusijos generolams, kurie dabar yra izoliuoti, nieko rimto nenutiko, jie gyvi ir sveiki.

„The Wall Street Journal“ žurnalistų teigimu, suimta mažiausiai 10 generolų, dar 15 buvo apklausti ir paleisti.

 

Skaičiai gali būti tikėtini, bet jei tai yra aukščiausi pareigūnai, tada vardai turėtų būti gerai žinomi. Ir šiandien žinoma tik apie Surovikino ir Mizincevo nebuvimą darbo vietoje, nors pastarasis jau seniai yra ne RF gynybos ministerijoje, o tarp „vagneriečių“.

Olevskis įsitikinęs, kad iš tikrųjų kalbame apie nedidelį skaičių generolų, kuriems keliami įtarimai. Jis taip pat įsitikinęs, kad netrukus Surovikinas pasirodys televizijos ekranuose, kad vėl prisiektų ištikimybę Putinui ir kitiems generolams aiškiai pasakytų, kad prieš Kremlių geriau nekariauti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()