„Wagner“ įsiutę. Vadas Utkinas grasina Maskvai  ()

Su „Wagner“ sukilėliais susiję kanalai ir toliau skelbia grasinimus Rusijos Federacijos karinei vadovybei.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-17 „Wagner“ įsiutę. Vadas Utkinas grasina Maskvai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dešinioji Jevgenijaus Prigožino ranka,  „Wagner“ vadas Dmitrijus Utkinas paskelbė grasinantį įrašą prieš Rusijos Federacijos karinę vadovybę.

Į tai dėmesį atkreipė Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Geraščenko.

Pareiškimas buvo paskelbtas uždarame D. Utkino kanale, kuris turi daugiau nei 100 000 prenumeratorių. Jame jis grasina gynybos ministrui ir „specialiosios operacijos“ vadui Sergejui Šoigu ir Valerijui Gerasimovui, kaltindamas juos tyčia naikinant rusus ir dėl karinių nesėkmių. „V. Gerasimovas ir S. Šoigu turi atsakyti už Rusijos žmonių genocidą, dešimčių tūkstančių Rusijos piliečių nužudymą ir Rusijos teritorijų perdavimą priešui. Be to, perdavimas yra tyčinis, kaip ir rusų piliečių žudynės“, – rašoma pranešime.

Atkreipkite dėmesį, kad D. Utkinas yra atviras nacis, kurio kūnas išmargintas tatuiruotėmis su svastika ir kitais nacistinės Vokietijos atributais. Privati kariuomenė buvo pavadinta „Wagner“ jo pageidavimu, nes tai buvo mėgstamiausias A. Hitlerio kompozitorius.

 

 

Situacija su „Wagner“ po karinio maišto išlieka dviprasmiška. Nėra informacijos apie D. Utkino likimą, taip pat apie J. Prigožiną. Nuolat sklando gandai, kad Kremlius tyliai valo grupę. Tačiau patvirtinimo tai kol kas nėra.

Pagal kitą versiją Kremlius jau taip susilpnėjo, kad nepajėgia nubausti „Wagner“ už sukilimą. Taip pat kitą dieną pastebėtas grupuotės dalies perdavimas Baltarusijai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(6)
(97)

Komentarai ()