„Wagner“ Baltarusijoje. Skelbiamos karinės bazės nuotraukos (Foto)  ()

Liepos 15 d., per Baltarusiją pravažiavus gausiai „Wagner“ mašinų kolonai, Asipovičų karinėje bazėje buvo pastebėta dešimtys transporto priemonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viešai paskelbtos palydovinės nuotraukos, kuriose karinė stovykla Baltarusijoje, kurioje dislokuoti „Wagner“ daliniai. Kaip pranešė „New York Times“ žurnalistai, nuotraukose matyti, kad daugybė „Wagner“ grupuotės karinės technikos, transporto priemonių ir kovotojų į bazę prie Asipovičų atvyko liepos 16 d.

„Šeštadienį ir sekmadienį daugiau nei tuzinas transporto priemonių, įskaitant didelius civilinius sunkvežimius, furgonus ir automobilius, atvyko į buvusią karinę bazę Asipovičų mieste, esančiame 88 km į pietryčius nuo Minsko“, – sakoma pranešime.

Stebėtojai pažymėjo, kad palydovinės nuotraukos nėra galutinis samdinių buvimo stovykloje įrodymas, tačiau jie palaiko Ukrainos sąjungininkų teiginius, kad dalis „vagneriečių“ pasiekė Baltarusiją. Be to, nuotraukose aiškiai matyti veikla karinėje bazėje, nes anksčiau šių objektų Asipovičuose nebuvo.

Taip pat pranešama, kad nuo praėjusio ketvirtadienio palaipsniui pradėta gabenti įranga. O sekmadienį atvyko didelė grupė.

 

Pasak „Baltarusijos Hayun“ bendruomenės tyrėjų, liepos 15 dieną Baltarusijoje buvo pastebėta didelė automobilių ir sunkvežimių kolona su „LLR“ ir „DLR“ numeriais. Įranga per Rohachovą pravažiavo Bobruisko kryptimi, o po to į Asipovičus.

 

Kolonoje pastebėta mažiausiai 60 automobilių, rašo stebėtojai. Tarp jų – pikapai, dideli sunkvežimiai, UAZ furgonai ir mažiausiai 3 autobusai. Tuo pat metu koloną lydėjo Baltarusijos Respublikos kelių policija.

„Veiksnių visuma rodo, kad tai yra „Wagner“ kolona, ​​naktį į Baltarusiją įvažiavusi iš Rusijos Federacijos Kryčiovo srityje. Maršrutas rodo, kad kolona juda į palapinių miestelį“, - užbaigė „Hayun“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(10)
(-8)

Komentarai ()