[ŽT] Kodėl Krymo tiltas toks svarbus Putinui?  ()

Krymo tiltas yra labai svarbus Rusijai - tai yra ne tik atsargų tiekimo kelias, bet ir propagandos įrankis bei Rusijos Krymo okupacijos simbolis. Putinui nepatiks dar vienas jo mylimo tilto sprogdinimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-17 [ŽT] Kodėl Krymo tiltas toks svarbus Putinui?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krymo tilto svarbą Putinui sunku pervertinti, rašo Anastasija Kušpit portale 24tv.ua2018 metais Putinas asmeniškai atidarė 18 km ilgio Krymo tiltą per Kerčės sąsiaurį. Taip tarsi fiziškai buvo užbaigta Krymo pusiasalio aneksija.

Krymo tiltas gerokai palengvino maisto produktų ir karinės technikos tiekimą į laikinai okupuotą pusiasalį, nes sausumos kelių tuo metu į Krymą Rusija neturėjo. Be to, tai - patogi transporto jungtis žmonėms. Ypač turistams, kurie gali važiuoti tiltu ir įsivaizduoti Putiną kaip didį lyderį, kuris išplėtė Rusijos teritoriją.

Dabar rusams reikėjo šio tilto, kad galėtų papildyti atsargas okupuotame Kryme ir perduoti karinę techniką. Zaporižios ir Chersono frontai Rusijos pusėje technika, amunicija ir žmonėmis daugiausia yra maitinami per Krymo tiltą.

Šio tilto sunaikinimas yra nepaprastai svarbus – be jo Rusijos kariuomenė Ukrainos pietuose faktiškai lieka atskirta nuo Rusijos. Kadangi laikinai okupuotame Melitopolyje sunaikintas dar vienas tiltas, rusai negalės sausuma technikos atgabenti į Chersono sritį ir dalį Zaporižios.

 

Tiesa, reikia pažymėti, kad svarbiausia Krymo tilto dalis - geležinkelio tiltas - nebuvo apgadinta.

Ukraina ne kartą pažymėjo, kad Krymo tiltas tikrai bus sunaikintas, kai tik bus tokia galimybė. Ukrainos žvalgyba turi techninę Krymo tilto dokumentaciją ir ieško silpnųjų šio statinio vietų bei geriausių ginklų joms pasiekti.

(25)
(1)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: