„Mirtinas ginklas. Šluoja viską.“ Karo analitikas skelbia, ko būtinai reikia Ukrainai. Tai ne F-16 (Video)  (2)

Autoritetingas Austrijos karo analitikas Tomas Cooperis televizijos kanalo „Dožd“ eteryje pasakojo, kokių ginklų Ukrainai ypač reikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot jo, šiame kontrpuolimo etape Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia ne F-16, o daugiau artilerijos, sviedinių ir oro gynybos sistemų. Vaizdo įrašo fragmentą publikuoja „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

„Pirmiausia reikia artilerijos, nes artilerija yra ta kariuomenės atšaka, galinti į taikinį nugabenti didžiausią kiekį sprogmenų. Aviacijos pagalba tokio kiekio sprogmenų pristatyti nepavyks. Artilerija šiuo klausimu pranoksta visa kita. Todėl ukrainiečiams labiausiai reikia artilerijos ir sviedinių. To, ką šiuo metu duoda Europos šalys ir JAV, neužtenka. Ukrainiečiams reikia mažiausiai 100 000 sviedinių per mėnesį, o jiems duodama tik 60 000. Idealiu atveju Kyjivas norėtų gauti 300 000 sviedinių per mėnesį, bet kol kas negauna net trečdalio. O Vakarai dabar bando padidinti gamybą, kad per mėnesį pagamintų 300 000. Bet tai bus padaryta tik metų pabaigoje“, – sakė jis. 

 

Antrasis svarbus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų komponentas yra oro gynybos sistemos, būtinos apsaugoti Ukrainos miestams ir įmonėms.

Trečia, jos leis dengti besiveržiančią Ukrainos kariuomenę. Oro gynybos sistemos turėtų judėti kartu su Ukrainos pajėgomis ir apsaugoti jas nuo oro antskrydžių.

„Kol kas pateiktų oro gynybos sistemų pakanka tik Kyjivui pridengti“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: