„Karas pasiekė esminį momentą. Statymai labai dideli.“ Pentagonas skelbia, ką darys JAV (Foto)  ()

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas pabrėžė ypatingą dabartinio karo etapo svarbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 18 d. prasidėjo  jau 14-asis Ramšteino Ukrainos gynybos kontaktinės grupės, kurioje dalyvauja apie 50 pasaulio šalių, susitikimas. Jį atidarydamas JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas pabrėžė ypatingą dabartinio karo etapo svarbą.

Tai praneša „Evropejskaja pravda“.

Austinas savo kalboje pažymėjo, kad dabartinis Rusijos Federacijos karas prieš Ukrainą yra nesąžiningas ir neprovokuotas. Jis priminė daugybę Rusijos Federacijos karo nusikaltimų, taip pat patikino, kad agresoriui nepavyks laimėti.

Reaguodamas į lėtą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų progresą fronte, jis pabrėžė, kad ukrainiečiai kovoja už laisvę, ir tai yra „maratonas, o ne sprintas“. Jis teigiamai įvertino Ukrainos kontrpuolimą.

Šiame tragiškame kare pasiektas esminis momentas. Ukrainos ginkluotosios pajėgos ėmėsi iniciatyvos... Mes suteikėme Ukrainai pagrindines ginklų ir amunicijos sistemas. Ir neketiname sustoti... Ukraina kovoja už savo egzistavimą, statymai labai dideli“, – tikino Pentagono vadovas.

Pažymėtina, kad Ramšteino išvakarėse Lloydas Austinas kalbėjosi su kolega iš Ukrainos Oleksijumi Reznikovu. Pastarasis informacija pasidalijo oficialioje „Twitter“ paskyroje.

 

 

Anot jo, pokalbio metu buvo aptarti NATO viršūnių susitikimo Vilniuje rezultatai, Ukrainos integracija į Aljansą, situacija mūšio lauke bei Kyjivo ginkluotės poreikiai.

„Dar kartą padėkojau valstybės sekretoriui Austinui ir Amerikos žmonėms už kasetinių šaudmenų tiekimą. Naudosime juos išmintingai, atsargiai ir griežtai laikydamiesi iš anksto sutartų sąlygų“, – pabrėžė Reznikovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()